Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) İzmir İl Örgütü’nde, danışma kurulu mesaisi Bayraklı ile devam ediyor.
Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, CHP İzmir Milletvekilleri; Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır ve Kani Beko, Bayraklı Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ile partililer yer aldı.
Toplantıda Divan Başkanlığına ise Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır getirildi.
İlçe Başkanı Susmuş ve Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, basına açık bölümde çarpıcı mesajlar verdi.

SUSMUŞ: "GÖKDELENLER KADAR SORULARI OLAN YERDE SIYASET YAPMAK ATEŞTEN GÖMLEĞİ BİR SOLUKTA ÜZERİNE GİYMEK DEMEKTİR"

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş açılışta yaptığı konuşmada, Bayraklı demek İzmir’in kurulduğu yer demektir. Sokakları tarih kokan, ilçede ruhunun derinliklerin bilmeden, yokuşun başında soluklanıp körfezi seyretmeden, memleketimin her yerinden gelmiş vatandaşlarımızın sorunlarını bilmeden bu coğrafyada siyaset yapamazsınız.  Bir yanı gökdelenler diğer yanı ise gökdelenler kadar soruları olan yerde siyaset yapmak ateşten gömleği eyvallah diyerek bir solukta üzerine giymek demektir. İlçe başkanlığı yolculuğumuzda bugün neredeyse iki yılı tamamlamak üzereyiz. Koronavirüs salgını bizleri dostça yoldaşça kucaklamaktan uzak tutsa da kalpten kalbe bir yol vardır, görünmez. Bu heyecan ve coşku ile burada olduğumuzu biliyorum. Her birinizi bir kez daha gönül gözümle sımsıcak selamlıyorum. Bugün 17 Ağustos 2021. 1999 yılında Gölcük’te yaşanan deprem felaketinin yıldönümü. Felaketin üzerinden 22 yıl geçse de acısı hala yüreklerimizin en derin köşesinde. 30 Ekimde İzmir’de yaşana sarsıcı depremin en büyük etkilerini Bayraklı yaşadı. 117 canımız yaşamını yitirdiği yıkıcı deprem bayraklı da yaşayan herkesin hafızasından silinmeyecek izler bıraktı. Her birimiz çok ama çok uzun süredir ülkemizde iyiye güzele umuda dair bir haber bekler olduk. Güzel ülkemizin güneyinde ve batısında ormanlarımız yakarken kuzeyde selde vatandaşlarımız can verdi. Ülkemizde ormanlarımız yanarken, Karadeniz'de vatandaşlarımız sel felaketinde can verdi. Ülkemiz yaz aylarında orman yangınlarını sık yaşandığı bir yer olmasına rağmen mevcut iktidar bunu göz önünde bulunmadı. Ülkemizin rant odaklı politikaları bugün ülkemizin kuzeyinden güneyine yaşanan acı tablonun temel sebebidir. Ülkemizin içinde bulunduğu vahim tablo Genel Başkanımızın ısrarla dile getirdiği erken seçim tarihinin geldiğinin en somut göstergesidir.   Bizler ilçe başkanlığı görevine gelirken mükemmelliği değil iyiyi gözettik. Yerelde iktidar olduğumuz Bayraklı Belediyemiz ve belediye başkanımızı ile her daim gurur duyduk ve onların başarısını kendi başarımız saydık. Kırgınlıklarımızı büyütmedik” dedi.
Örgütün kendisine CHP’lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bayraklı'daki temsilcisi oldurttuğunu söyleyen Susmuş, “Ben bundan daha büyük bir onur olduğunu düşünmüyorum. Seçildiğim ilk günden itibaren ben bu koltuğa hiçbir zaman makam olarak görmedim. Bayraklının kurulduğu ilk günden itibaren Bayraklı'nın Pınar ablası, kardeşi, hukuk danışmanıydım. Göreve geldiğimizde çalışır bir araç olmamasına rağmen elimizden geldiğince sahada olmaya çalıştım. Yönetici arkadaşlarımı ise birlikte bunun için uğraş verdim.  Elbette ki eksikliğimiz var ve elbette ki bizden daha iyi yapacak nesiller gelecek ve elbette nihayet CHP iktidar olacak. Gün birlikte mücadele etme ve genel başkanımızın mücadelesine topyekun omuz verme günüdür. Mevla'nın dediği gibi dün dünde kaldı bugün yeni şeyler söyleme zamanı. Birlikte omuz omuza mücadele etme zamanı. Ben ilçe başkanı olarak birlik ve beraberlik içinde çalışmayı talep ediyorum. Partisine, Bayraklısın İzmir'e gönül vermiş hiçbir partilimizin böyle zorlu bir süreçten görev almaktan ve süre olmaktan geri durmayacağına inanıyorum. Bu anlayışta hareket eden her partilimizin başımın üzerinde yeri vardır. Ülke böyle dönemden geçerken aksi şekilde davrananlarında halkımızın hafızasına kazınacağı açıktır” şeklinde konuştu.

SINDIR: ONLAR KENDİLİĞİNDEN GİTMEYECEK. GÖNDERECEK OLAN CHP’DİR

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, iktidar yolunda çaba içinde olduklarını dile getirerek, “Bugün Afganistan’da televizyon ekranlarında gördüklerimiz bizi dehşete düşürüyor. Ne mutlu bize ki bizim ülkemizde bu olmayacak diyoruz. Yapmak isteyenler olacak ama başaramayacaklar. Bu ülkenin temelleri büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarının ve CHP’nin iradesiyle sapasağlam ayakta. Karşı devrim olarak ne kadar çaba ve  sarf ettiyse başaralı olamadı. Çünkü CHP var. Geleceğin teminatıyız, bunu bilelim. Biz partimizi büyütmek için mücadele diyoruz. Bizim rakibimiz biz değil biz olmamalıyız. Bizim şu anda Afganistan’da yaşananların bu ülkede yaşanmaması adına bizim cumhuriyetine sahip çıkmamız gerekiyor. Bu ülkeyi yönetemeyen beceriksiz basiretsiz sorumsuz siyasi iktidarın millet tarafından da çıplak olduğunu bunların maçalarını emekçinin işsizin yanından olmak değil amaçları kendi sermaye çetelerinin iştahını karşılama onların önünü açmaktan başka hiçbir amaçları ve hedefleri yoktur vatandaş bunu görüyor. Bu iktidar gidiyor, gidecek diyoruz ya ben bu söylemi bile yanlış buluyorum. Hayır, efendim, gönderiyoruz, sandığa gömeceğiz. Onlar kendiliğinden gitmeyecek. Gönderecek olan CHP’dir. Bizim tek yumruk gibi dayanışmaya ihtiyacımız var. yüzümüzü birbirimize dönmeyelim. Dayanışma içerinde olalım. Ülke yoksuzluğun dibine burduğu noktada. Çiftçiyi üreticiyi düşünen yok. Ben çiftçinin emeğini sömüreceğim diyorlar. Yönetemiyorlar demeye benim dilim varmıyor. Yönetecek istiyorlar yapamıyorlar gibisine geliyor. Yok böyle bir şey yönetmiyorlar, bu ülkeyi yönetmek gibi bir dertleri yok. Yabancı düşmanlığı yapmayalım. Sol bir partiyiz. Irkçılığa her şekilde karşıyız. Biz bir ulusuz. Türkiye’nin temeline dinamit koyup patlatmak isteyenlerin amacının ne olduğu bilmeliyiz. Mülteciler insan olarak baş tacı. Onların kendi yurtlarından uzaklaştıran nedenleri ortadan kaldıracak çözümler üreteceğiz ve misafirlerin mutlu huzurlu kendi rızalarıyla gitmelerini biz sağlayacağız diyor Genel Başkanımız. Ama bakıyorsunuz Türkiye’yi bir kaosa, iç çatışmaya, ırkçı sürtüşmeye sürüklemeye çalışıyorlar. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bir belediye başkanı kentine azami en iyisini yapma gayreti içinde olmalı. Onun yaptığı ve belediye bürokratları işçileri emekçiler ile yaptığı ne varsa bunları hatasını eksiğini görmezden gelip halın kamuoyunun önünde yüceltmek hepimizin görevi. Ben sayın belediye başkanımızı ürettiği bütün yatırımları için teşekkür ediyorum. İlçe örgütümüzle v e ilçe yöneticilerimizle geçmişte ne sıkıntısı varsa bunu aşmış ve iktidara kenetlenmiştir” ifadesini kullandı.

BEKO: 128 MİLYAR DOLARIN NEREDE OLDUĞUNU ÖĞRENEMEDİK

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in söylemlerinden bahsederek, “Son dönemlerde çete reisi Sedat Peker’in açık ve net şekilde söylediklerini izledik. Ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bunu bilemem. Bilecek olan hakim ve savcılardır. Ama saraydan talimat almadan soruşturma açamayan hakim ve savcıları kınıyorum. Biz devam edeceğiz. 128 milyar doların nerede olduğunu öğrenemedik. Sizlerin bizlerin parası, vergilerimiz Merkez Bankası’nın rezervleri bir gecede devlet eliyle soyuldu. Bunun hesabını sormak bizim görevimiz. Bıkmadan, usanmadan 128 milyar doların nerede olduğunu sormak herkesin görevidir. Bir de bunu söyleyen Bayraklı’da bir mahalle muhtarı değil. Bunu söyleyen bir İçişleri Bakanı; Cumhurbaşkanından sonra Türkiye’yi yöneten Süleyman Soylu. TBMM’de 10 bin dolat alan milletvekili biliyorum dedi. Bunları açıklamak ifade almak ve 83 milyona açıklayarak hesap sormak içişleri bakanı ve sonra TBMM başkanıdır. Ama konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Ziraat Bankası’ndan başta Demirören ve onun sülalesinin milyarlarca hatta trilyonlarca kredi aldı. Almış olduğu kredinin geri ödeyip ödemeyeceğinin cevabını alamadık. Fren patlamış gibi ülkemize yarın yazık olacak. Bizim artık dur dememiz lazım” dedi.

SANDAL: ALT YAPIYLA İLGİLİ YAPTIKLARIMIZ ORTADA 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu:
Elde ettiğimizi Bayraklı Belediyesi, seçimden aldığımız sonuç hepimizin ortak emeği. Hangi şartlarda seçime geldiğimizi hepimizi biliyoruz, ancak buna argüman Bayraklı’da partimizin aldığı en yüksek oyu olarak seçimi kazandık. Parti emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bize düşen görev bu sorumluğu aldıktan sonra parti politikalarına uygun vicdanımızla ve onurumuzla çalışmaktır. İçinde olduğumuz ekonomik kriz depreme ve pandemiye rağmen üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Belediyemizin 900 personeliyle 30 bin aileye ulaşarak örnek olarak çalışmaları hep beraber sürdürdük. Büyükşehir Belediyemizi örnek çalışmalarını tamamını yurttaşlarımızın ihtiyacı noktasında onlara ulaştırmayı görev bildik. Hepimiz hep beraber sağladık. Onca afete rağmen tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmayı hep beraber becerdik. Çadır sürecinden geçici konutlara yerleşmeye sonraki süreçlerin tamamında bugüne kadar başarılamayan şeyi Bayraklı yaptı. Bir belediyeyi ayakta tutabilmenin en önemli unsurlarında bir tanesi finansal güçtür. Borcunu varsa siyasi nutuklardan bu kente hizmet edemezsiniz. Bizde pandemi de ekonomik krize yakalandık. Ama bizim sadece 102 milyon banka kredi borcumuz vardı. Şirketlerimiz vardı. Borçları ödemiş sermayeleri katlamış durumdaydı. Kulüplerimiz vardı ancak farklı boyutlardaydı. Biz bütün bu olumsuzluklara rağmen spor kulüplerinden bağış alamdan farklı işlemlere girmeden bir kuruş kredi çekmeden finansal yapısı en güçlü belediyelerden biri olmayı sağlık. 102 milyonun 80 milyonunu ödedik. Piyasadaki kimseye borcumuz yok. Biz bir kamu kurumuyuz. Alt yapı ile ilgili yaptıklarımız ortada.”

“BİZ BİR PARTİ NEFERİYİZ”

Sandal sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu kenti Karşıyaka’nın, Bornova’nın, Konak’ın gölgesinden çıkartacağız. Sadece 80 milyon ödediğimiz kredi le bu kente birçok şey kazandırabilirdik. Türkiye’nin en önemli sözleşmelerinden birini yaptık. Personel reformu yaptık. Eşit işe eşit ücret dedik. Herkesin görevini tamamladık. Herkesin kendi işini yapması ile ilgili herkese örnek olacak çalışma başlattık. Biz önümüzdeki süreçte işlerimizi fazlasıyla anlatacağız. Burada üzerinde durmak istediğim konu şu. Biz iktidara yürüyorsa örgütümüzden, belediye başkanından, vekillerimizden, partililerimizden beklentimiz var. Bunun gereğini yapmak lazım. Belediye başkanınız sizin başınızı öne eğmeden vicdanıyla onuruyla kent hizmet etmek zorunda. Örgütten gelen biri olarak örgütün ne demek olduğunu bilirim. Ben başkansam bunu CHP’ye borçluyuz. Serdar Sandal olarak kazandığınız hiçbir durum yok. Biz bir parti neferiyiz. Her zaman örgüt olarak partimizin emrindeyiz. Örgütümüzün tek vücut, Bayraklı belediyesiyle el ele omuz omuza sahada olma zamanı. Çünkü başka bir sürece girdik. Kendi iç kavgalarımızın anlamı yok. Kavgalarımızın yüzde 70’i aradık ulaşamadık, çocuğu işe al dedim almadı. Yoksa başka sıkıntımız yok. Bu da bir imtihan ve güç meselesi. Sayın genel başkan hazırım diyor, bayraklı halkı hazır mı? Biz de örgütümüzün emrindeyiz.”diye konuştu.

CEMALETTİN ALPER'DEN SERT ÇIKIŞ: "BAYRAKLI BAYRAKLI'LARLA YÖNETİLİR"

 CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın danışma kurulu toplantısının basına kapalı kısmında Bayraklı önceki dönem İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a eleştirilerde bulunduğu aktarıldı. Alper’in ilçe binasının kendi görev yaptığı dönemde alındığını ancak Susmuş’un teşekkür etmediğini dile getirerek Susmuş’a sitem ettiği öğrenilirken Başkan Sandal’a yönelik ise ‘Dışarıdan gelenlerle belediye yönetilmez. Yolu, sokağı bilmeyenlerle iş yapıyorsun, böyle olmuyor. Bayraklı, Bayraklı’lılarla yönetilir’  minvalinde eleştiride bulunduğu belirtildi.
 
BAYRAKLI'DA VATANDAŞA HİZMET EDECEK KADROLARA İHTİYAÇ VAR

İlçe eski Başkanı Cemalettin Alper’in eleştirileri hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Sonuçta eski ilçe başkanımız, bu eleştiri de doğal. Parti içi bir eleştiri. Bu eleştirinin ne kadar doğru olduğu ne kadar haklı olduğu çok önemli. Bayraklı’da vatandaşa hizmet edebilecek kadrolara ihtiyacımız var. Bu kadrolar içerideyse tabi ki… Ama bu kadrolar farklı alanlardaysa, farklı yetenekleriyle bu işin içinde olacak arkadaşlar varsa, bunlar farklı kentlerden de gelebilirler. Yani o arkadaşımızın bakış açısı. Ben bugün de kendi alanında uzman bir arkadaşımızı bulursam tabi ki Bayraklı’ya getirmekle ilgili çaba sarf ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim