KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ve okul müdürü Haluk İşler'in tanıtım birifinginde gerçekleştirkdikleri konuşmaların ardından okul üniteleri ve okul öğrencilerinin  proje sunum masaları gezildi. Proje sorumlusu öğrencilerden bilgi alındı. Okulun bahçesinde öğrencilerin imal ettiği  droneların uçurulması büyük beğeni topladı.Gösterilerin ardından başkanlar Son Mühür'e özel açıklamalarda bulundu. 


Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen:
"Ülkemizde sanayiye ileriye gidebilmesinin tek şartı ara elemanın yeterince sahip olunamaması maalesef bu gittikçe azalıyor. Ülkemizde ama çalışma koşullarının ağırlığından ama başka nedenlerden kaynaklı olarak bu tür okullarda mezun olanların üniversiteyi tercih etmek suretiyle mühendis olmayı arzu ettiklerini görüyoruz. Tabi ki herkesin eğitim hakkını kısıtlamak içimizden asla gelmez ama keşke mühendis olmasalarda ara eleman olarak ülkemize hizmet etseler diye de hep içimizden geçiriyoruz. Aslında bu tür okulların kuruluş amacı da veya sanacilerin bu tür yatırımlara girmesinin temel sebebi de bu. Umarım gereken özen gösterilir. Buradan çıkan arkadaşlarımız da bir an önce hayata atılıp ve ara eleman olarakta sanayide bizler gibi hizmet ederler" dedi

EBSO Başkan vekili Muhsin Dönmez teknik lise olarak okulun fonksiyonel yapısına dikkat çekerek:

"Çok güzel bir okul, çok başarılı bir kere. Fonksiyonlara çok önem vermişler. Gösterişten uzak ama çok iyi fonksiyonlar var. Teknik lisede olması gereken bütün alt yapı, laboratuvar, teknik bölümler hepsi yerli yerinde tamamını bağışçıların bağışlarıyla yapmışlar. Ülkemizde ara eleman sıkıntısı var. Bu tür okulların sayısının artması lazım ki sanayicilerimizin ihtiyacı olan ara elemanları ülkenin sanayisine destek olması buralarda yetişmesi gerekiyor. Ben çok beğendim emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Meslek lisesi Memmleket meselesi sloganına vurgu yapan KOSBİ Yönetim Kurulu  Başkanı Kamil Porsuk: "Biz o yolla çıktık meslek lisemizi açmaya düşünürken ben eski bir eğitimciyim, eğitimci olarak memleketin sorunlarını meslek liseleriyle çözüldüğünü ve eskiden meslek liseleri mezunları ara eleman olarak bulunurdu şimdi bu zamanda ara elaman sıkıntısı yaşanıyor biz de bunun için yola çıktık" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim