Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay eski başkanın imzası ile Belediye mülkiyetinde bulunan arazinin bir inşaat firmasının kullanımına ücretsiz sunulduğunu ve bunun için eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'a dava açıldığını belirtti. Danıştay 1. Dairesi, üyelerin oybirliği ile aldığı kararda ‘Kamu zararı yok’ hükmüne karar verdi.

SORUŞTURMA KARARI KALDIRILDI
Danıştay 1. Dairesi, üyelerinin oybirliği ile eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar lehine karar verdi. Gerekçeli kararda; ortada bir kamu zararının olmadığına, kamu alacağının zamanaşımı süresinin geçmediğine, ismi geçen şirketten alacağın tahsili için ihbarname gönderildiğine, dosyanın iadesine, Hüseyin Mutlu Akpınar hakkında içişleri bakanlığı tarafından verilen soruşturmanın oy birliğiyle kaldırmasına karar verdi.

Önceki dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar yaptığı yazılı açıklamada “Kente hizmet bahanesiyle benim ismimi karalamaya çalışanlar ve bundan siyasi çıkar elde etmek gayesiyle rencide etmeye çalışan aklıevveller bir kez daha duvara tosladı. Mecliste Adalet ve Kalkınma Partililerin teşekkürünü alanlar şimdi ne yapacaklar merak ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca halkın bir kuruşunu çöpe atmadım. Sayıştay raporları bunu göstermişti. Beş yıl boyunca onurla söylediğim bir kuruşluk kamu zararım yok sözümü de Danıştay 1. Daire onayladı. Bu yapılan Cumhuriyet Halk Partisi geleneklerine, partililik bilincine aykırıydı. Yetkili mercilerin takdirine sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim