İlk önce biz bunu başarbildiysek 1. ve 2. Karabağ savaşında şehitlerimizin, gazilerimizin orada görev yapan sağlıkçılarımızın yüzü suyu hürmetine bu günlere gelindi.Başarı varsa mekanı cennet şehitlerimizindir, başarı varsa gazilerimizindir. Başarı varsa özellikle 2.Karabağ savaşında gördüğümüz Türkiye'den sağlıkçı yönü noktasında akın akın Karabağ'a giden ve orada ki sağlıkçların verdiği mücadeledir. Bundan dolayı şehitlerimizin ailesine, gazilerimize ve sağlıkçılarımızın önünde biz baş eğiyoruz. Bunlar bizim için kutsaldır.Bugün bayram yapabiliyorsak Tüm şehit ve gazilerimize minnetarız.

Karabağ Savaş'nın 3 ayağı var

Aslında 30 yılı aşmış bir 1.Karabağ savaşını sonrası aşan bir mücadele var biz o günden beri inanıyoruz bu işin sonunu galibiyetle. zaferle biteceğini inanıyorduk.Ama bu mücadelenin 3 tane ayağı var birincisi siyasi ayağı var İlham Aliyev ile Recep Tayyip Erdoğan'ın bu işe inanmışlığı var. İkinci ayağı tabiki şerefli ordumuz nasıl ki Suriye'de Irak'ta dünyanın birçok yerinde başarı elde eden şanlı ordumuz, eğitim alanında Azerbaycan ordusuna verdiği destek bunlar ikinci ayağı ama en önemlisi belki diyecekler ki bu nereden çıktı bu işin Sivil Toplum ayağı var.Sivil Toplum ayağıda biziz. Yani İzmir'deki Federasyondur, Ankara'daki Federasyondur,Avrupa'daki ve tüm Dünya'daki Azerbaycan dernekleridir.

10 Kasım'ın 8 Kasım'a çekilmesi

Ermenilerin teslim olma anlaşmasını imzasını attıkları gün 10 Kasım'dır.10 Kasım Türk'ün başbuğun Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın ölüm yıldönümüne denk geldiği için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bunu 8 Kasım'a çekti. 8 Kasım'da da zaten Şuşa'yı işgalden kurtarmıştık. Buda bize bir jestti ayrıyetten duygulandırdı.Düşünün Türk'ün başbuğunun ölüm yıldönümünde nasıl eğlence yapılsın kutlansın o noktada da İlham Aliyev'e ve yetkilelere teşekkür ederiyoruz.

Nahçıvan meselesi

Nahçıvan'ı orada hiçbir yere vermemesinin (Ermenistan,İran) en büyük etkeni başbuğ Gazi Mustafa Kemal Paşa'dır.Onun için Azerbaycan Türkleri içinde Atatürk'ün yeri ayrıdır.

 Federasyon Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Evra Döndü Mayruk  ve Azerbaycan Türkleri Dost Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsa Ambarcı,  Kandemir Medya Genel Yayın yönetmeni Macit Sefiloğlu ve Kandemir Medya CEO'su Hakan Kandemir'e teşekkür belgesi verdi.

Editör: TE Bilişim