Ülkemizde artık ekonomi, döviz ve benzeri konulardan başka konuların konuşulamaz olduğuna dikkat çeken Dr. Taha Okan, “Her programda değişmeyen konumuz ekonomi oldu. Türkiye’nin en büyük sorunu yapısal. Demokrasi yoksulluğu ve özgürlükten yoksun bu durum şahsım devleti durumuna kadar geldi” dedi. 


Türkiye’de dünyada benzeri olmayan bir ekonomi modelinin uygulandığına işaret eden Dr. Okan, şöyle konuştu:
“Girdiğimiz yolda adaletsizlik ve danışma diye bir durumun olmaması, ülke ekonomisini negatif etkiliyor. Enflasyonun bu denli yükseldiği dönemde insanlar parasını dövize yatıracak, altına yatıracak, kripto para birimlerine yatıracak. Yatırmayacağı tek yer milli paramız. Ülkedeki mevduatın çoğu dövizde. Bu durumda nasıl ilerleme kaydedeceğiz? Daha kendi vatandaşı bile milli parasını tutmazken yatırımcı nasıl TL’ye yatırım yapsın?”


Akşener’in MB yorumu


İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Merkez Bankası başkanları için kullandığı  “Yazlık ve kışlık merkez bankası başkanları” sözlerini hatırlatan Okan, “Türkiye’nin kendisine bağlı olmayıp bağımsız çalışan tek kurumu Merkez Bankasıdır. Merkez bankasının yapacağı şey döviz verip doların ateşini söndürmesidir. Şu an gerçi rezervimiz -35 milyar dolar. Erdoğan’a soruldu ‘merkez bankası faiz indirmeye devam edecek mi?’ diye. Erdoğan da yanıtladı merkez bankası bağımsız değil mi bırakın da kararı o versin diyerek. Ne kadar bağımsız karar alınabildiğini bugün göreceğiz” dedi.

 Muhalefet belirliyor


Muhalefet partilerinin “Ekonomideki bu sıkıntılardan kurtulmak için çıkış yolu bulacağız bu durumun içinden kurtulacağız” açıklamalarını da değerlendiren Dr. Taha Okan, şöyle devam etti:
“Zaten artık gündemi belirleme gücü tamamen muhalefet kesiminde. İktidar psikolojik üstünlüğünü yitirmiş durumda. Şu an muhalefetin yaptığı en temel şey AKP seçmenini ürkütmemek. Artık rapor yazmıyor sadece ameliyat ediyor. İnsanlara açık ve net oluyor. Helalleşeceğiz derken aslında oy alamadığı seçmene mesaj verdi. CHP’nin bünyesinde yapmak istediği şey geçmişteki hatalarını tekrarlamamak ve karşı taraftan oy almaya çalışmak. Burada önemli olan bireyin kendisine istediğini yapması fakat insanların birbirinin inançlarına karışmasının önüne geçmek. İmamoğlu’nun seçilmesi, Mansur Yavaş’ın seçilmesi, Millet İttifakının kurulması gibi olaylar tamamen Kılıçdaroğlu’nun büyük ve kritik hamleleridir.” 


İçerideki helallik


CHP Genel Başkanı ve yönetiminin parti için bazı konulardaki hata ve yanlışları ile de helalleşmesini isteyen Okan, şöyle konuştu:
“Fakat Urla’da yanlış aday gösterilip şu an kayyumla yönetilmesi de sözkonusu . Helalleşilecek ise  ilk Urla halkıyla helalleşin. Aynı durum Menemen için de geçerli. Bu yüzden dürüst olmamız gerekiyor. Önce kamuoyuna dürüst olacağız. Yapılacakların başında ilk aşama devletle ilişkisi olan belediyede çalışan insanların parti örgütlerinde siyaset yapmasını engelleyelim.” 
 

Editör: TE Bilişim