CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan’ın gerçekleştirdiği açıklamada şu sözlere yer verildi; 

 “Bugün burada son günlerde gündemden düşmeyen daha doğrusu düşürülmeye çalışılıp düşürülemeyen, hemen hemen her ürüne gelen zamlara tepkimizi gösterip hükümetin acilen bu konuda bir çözüm üretmesi noktasında çağırıda bulunmak amacıyla bir araya geldik.
  

 19 yıllık saray hükümetinin bugün vatandaşımızı getirmiş olduğu noktada hepimiz görüyoruz ki yaşanan yoksulluk ve darboğaz kaçınılmaz bir hal almıştır. Bu ülkeyi yönettiğini iddia edenler artık vatandaşlarına yetemez hale gelişlerdir.
Kendi hatalarının cezalarını köylünün buğdayına, öğrencinin elektriğine, vatandaşın ekmeğine zam yaparak halkınının menfaatini hiçe sayarak onlara ödettirmeye çalışmaktadır.

 Cumhuriyet halk partisinin gençleri olarak soruyoruz. Çocuğunu okutmak için karanlıkta örgü ören annenin, evlatlarının karnını doyurmak için çöpten ekmek toplayan babanın, geleceğe yönelik umut ışıklarını söndürdüğünüz biz gençlerin  hakkını nasıl ödeyeceksiniz.

  Bizler adalete, eşitliğe ve demokratik bir Türkiye hayaline inanan yurttaşlar olarak soruyoruz. “Nereye Gitti Bu Paralar?” Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı diyen Aile ve Sosyal Hizmetler bakanına soruyoruz. Vergilerin nereye harcandığını açıklayacak zamanımız yok diyen Cumhurbaşkanına soruyoruz.

 Bizler hakkını alamayan emeklimiz , gece gündüz çalışan çiftçimiz , yazın sıcakta, kışın soğukta ekmek parası için mücadele eden esnafımız , emeği gasp edilen sağlık çalışanlarımız için soruyoruz. Sormaya da devam edeceğiz. 

 Geride bıraktığımız süreçte 30 milyon insanımız yoksullaşmış, 17 milyon yurttaşımız ise açlığı mahkum hale getirilmiştir. 19 yıldır kesintisiz olarak vatandaşın cebinden topladıkları paralarla kendilerine saraylar inşa edenler kendi milletine 19 gün bakmayı bile başaramamışlardır. 

 420 milyar dolar dış borç ile Avrupada rekor seviyelere ulaşırken, Dünyada ise en çok dış borcu olan ülkeler arasında 6. Sırada yer almaktayız. Ülkenin mali tablosunu 5li çeteye emanet edenler her geçen gün faiz lobisinin ekmeğine yağ sürmeye devam etmektedir. 

Londra’daki tefecilerin derdini bilenler, vatandaşın sıkıntısına sırt çevirenlerdir. İki maaşla, üç maaşla, dört maaşla yetinmeyenler, eline iş ve aş yazarak intihar eden Samsunlu hemşerimizin hakkını yiyenlerdir. 

 2022 yılının sadece ilk haftasında Elektriğe %127, Doğalgaza %25, mazota 1 lira 29 kuruş, Benzine 61 kuruş, LPG’ye 78 kuruş, Vergi harç ve cezalara %36, Osmangazi Köprüsü geçiş ücretine %25 zam geldi. 

 Bunlar yetmezmiş gibi kuru fasulye ve kırmızı lahana %96, ıspanak ve karnabahar %94, kivi %92, yer fıstığı ve beyaz lahana %89, mısır yağı ve kuru kayısı %88, makarna ve mercimek %87 zamlandı. Bulgur %85, salça %84, tavuk eti, yumurta %81, mandalina %78, balık ve tulum peyniri %77 fiyat artışı yaşadı.

 Doların artışı fiyatlara zam olarak yansırken böbürlenerek düştüğümüz duruma şükrettirmeye çalışanlar, zenginleri daha da zengin ettikleri dolar operasyonu  sonucu düşen doların fiyatlara yansımaması aksine zamların devam etmesi vatandaşın aklıyla alay etmektir.

 Bugün geldiğimiz noktada hayat pahalılığı vatandaşın belini bükmüş durumdadır. 40 yıl önce aynı milletin yurttaşlarını tüp kuyruğundan kurtardığını iddia eden şahsım hükümeti, bugün kilometrelerce süren iş ve ekmek kuyruklarının nedeni haline gelmiştir. 

 Merkez Bankasının 128 Milyar dolarlık rezervlerini sattılar, Milli Piyango Yılbaşı İkramiyesini varlık fonuna aktardılar, 18 yılda 102 Milyar dolar borç aldılar. Peki nereye gitti bu paralar? 

 Bu düzen böyle gitmeyecek. Biliyoruz, ilk seçimde bu ülkenin evlatları sandıkta en güzel cevabı verecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece bize oy verenlerin değil, 84 milyonun derdine derman olacağız. Söz veriyoruz, bizler tefeciler için değil halk için çalışacağız. 

 Ellerimizdeki meşaleler karanlığa sevk edilen biz gençlerin iktidarında yanacak umut ışıklarının nşişaneleridir. Cumhuriyet halk parisinin genç neferleri olarak buradan haykırıyoruz. Biz gençler var oldukça bu ışık hiçbir zaman sönmeyecek. Bugün buralarda yaktığımız ilk kıvılcım halkın iktidarında tüm ülkemizi aydınlatacaktır. Hepinize çok teşekkür ederiz.”
 

Resim

Editör: TE Bilişim