İzmir’in en büyük yatırımı olarak lanse edilen, Buca Metrosu’nun açılışına, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Temel atma töreninde, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önemli mesajlar verdi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, metro projelerinin kent adına çok önemli bir adım olduğunu, çalışan kesimin iş yerine ulaşmasındaki önemine dikkat çekti. 
Son zamanlarda gelen akaryakıt zamlarına da değinen Selvitopu, İzmir’deki trafik sorunun bu şekilde çözüldüğünü de belirterek, şunları söyledi:

Hayati yatırım 

“Son zamanlarda akaryakıta olan zamlardan sonra trafik rahatladı İzmir’de. Espri konusu oluyor. Bunlar geçici olaylar. Metro gibi toplu taşıma araçları, şehir için önemli. Tüm kent için önemli. Umarız bundan sonra hızlı bir şekilde gider. Karabağlar Gaziemir Metro Hattı da en kısa zamanda başlar. Yapılacak olan metro hattı, bizden bir miktar geçiyor. Güzergah olarak Bozyaka Devlet Hastanesi’nde istasyon var. Toplu taşıma ulaşımı, kentlerin gelişimi, dönüşümü açısından önemli. Ulaşım rahatlayınca dönüşüm hızlanır. İçe doğru ray çizerek geçerse Karabağlar’ın gelişmesini sağlar. Önerimiz oldu etüt edilmesi gerekiyor” 

“Yatırımları kesmemeye çalışıyoruz”

2021’in üçüncü çeyreği ile Türkiye’nin girdiği çalkantılı dönem, günümüzde halen kendini hissettirdiğini anımsatan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu  şunları kaydetti:

“Buca Metrosu kent için çok önemli. Böyle çalışmaların durmaması gerekiyor. Koşullar ne olursa olsun çözüm bulunmalı.  Finansı sağlanmış durumda. Buca için çok önemli. Böyle zamanlarda çok önemli. Böyle çalışmanın durmaması lazım. Kentte hiçbir gelişme olmaz. Koşullar ne olursa olsun çözüm üretmek gelişmeyle ilgili yerel yönetimlerin görevi. Ekonominin de yarattığı bir durum var Ben alışkın olduğum için çok zor gelmiyor. Baştan beri Karabağlar olarak ekonomik sıkıntı çekiyoruz. Hemen tedbirimizi aldık. Yatırımları kesmemeye çalışıyoruz. İş üretmeden günü kurtarmak yetmiyor. Temizlik yol bakımı gibi. Ama bunları zaten yapmak zorundayız. Yatırım yapmak durumundayız. Gerekli olmayan işleri öteleyerek hesap kitap meselesi. Bazı işleri sonradan yapabilirsiniz. Kentin gelişmesini sağlamalıyız. Aile ekonomisi içinde de giderleri kısabilirsiniz. Giderleri öteleyebilirsiniz. Beslenmeniz gerekir kısamazsınız, ama araç kullanımı insanlar bu zamlardan sonra araç kullanmak zor. Bu nedenle  metro yatırımları tasarruf sağlayacak.”

Mobilya akademisi hayata geçiyor

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede faaliyet gösteren mobilya üreticileri ve Mobilyacılar Odası ile birlikte gerçekleştirdikleri “Mobilya Akademisi”nin de İzmir Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyleçok iyi sonuçlar yaratacağına inandığını belirtti. Belediye Olarak bu projeye destek verdiklerini kaydeden Selvitopu, “Bu akademide özellikle sektörün büyük ihtiyacı olan “Ara eleman” yetiştirilecek. Oradaki çalışmaları oda yönetecek” dedi.

Nasrettin Hoca bilim yuvası oldu

Göreve geldiklerinde henüz tam olarak bitmemiş olan ve “Neden Yapıldı” tartışmalarına konu olan Nasrettin Hoca heykeli ve çevresindeki alanı bundan sonra bir bilim yuvası ve dinlence alanı olarak kullanacaklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, şunları söyledi:
“Buradaki binamızı Havacılık uzay sergisi başta olmak üzere bazı bilimsel deneylerin çocuklara gösterildiği bir merkeze dönüştürdük. Yarı yıl tatilinde açıldı. Son günlerde yoğun ilgi var.  Binin üzerinde çocuk ziyaret etti. Amacımız Karabağlar’da bilimi uzayı havacılığı tanıtmak olan ilgilerini artırmak. Bazı büyükler de gelince oradan çıkmak istemiyor. Her aleti denemek istiyor. “

Yıldız Kenter Kültür Merkezi açılıyor


Yıldız Kenter adına yapılan merkezin açılacağını da belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu  şu bilgiyi verdi:
“Yakın zamanda tam olarak faaliyete geçecek. Bina bitmişti gecikmesinin sebebi zamlardan kaynaklı devlet malzeme siparişleri durdurdu. Halen açılmış değil. O zamandan kaynaklanan sorun. Bu durumda kendi başımızın çaresine bakacağız. Burada kültürel, sosyal çalışmalar olacak.  Tiyatro, müzik sanat dallarıyla ilgili kurslar açılacak. Meslek edindirme kursları faaliyetleri gerçekleşecek. İzmir’de en büyük kültür merkezlerinden biri olacak. Adnan Saygun’dan sonra İzmir’in en önemli kültür merkezlerinden olacak. Eğitim sağlık bizim görevimiz değil ama destekleyecek çalışmalar sağlıyoruz. İnsanların meslek edindirme açısından önem veriyoruz. Semt merkezlerimizde ev hanımlarının ayağına gitmeye çalışıyoruz. “

Gençlik Merkezi geliyor

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 32 dönümlük alanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun temelini attığı gençlek merkezini de anlattı. Selvitopu şunları söyledi:
“3 bin seyirci kapasiteli  futbol sahası, salon sporları, kapalı yüzme havuzu gibi komplekslerin olduğu Gençlik Merkezi yapılıyor. Burası tamamen gençlere sportif amaçlı tahsis edilecek. Karabağlar’da böyle bir tesis yok. Spor kulüplerimiz amatör futbol maçları yapılabilecek. Yarı olimpik havuz çocuk havuzu, basketbol sahası,  tenis kortları var. 2023’te açmayı planlıyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. “


Kavacık Meydanı ve Köy evi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, üretilen üzümleri ile dünyada isim yapan Kavacık Köyü’ne önemli yatırımları başlattıklarını da kaydetti. Selvitopu şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz cumartesi günü köylülerle bir araya geldik. Meydan düzenlemesi tanıtımını yaptık, başlayacağını duyurduk. Üç ayda tamamlayacağız. Meydanı güzelleştirmek. Festivalin daha coşkulu olmasını sağlamak istiyoruz. Arkasından önümüzdeki yıllarda Kavacık köy evini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Köylerde böyle bir şeye ihtiyaç var.”

Kentsel dönüşüm çalışmaları


Karabağlar’da üç ayrı kentsel dönüşüm projesinin proje yürütüldüğünü anlatan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  Karabağlar ve Büyükşehir belediyelerinin projelerinin yanısıra TOKİ’nin yürüttüğü bir proje olduğuna dikkat çekti. Yargı kararları ile bazı düzenlemeler yapılabilen projeler olduğunu belirten  Selvitopu, şu bilgi verdi:
“TOKİ’nin planına ilişkin şehir plancıları odasının itirazı sonrasında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Süreci bekliyoruz. Bu konular olgunlaştı, çözüm noktasına geldi. Herkes kendi üzerine düşeni yaparak harekete geçecek. Biz çözüm üretmeye çalışıyoruz. Hiçbir zaman hak hukuk adaleti ihmal etmemeye çalışıyoruz. Bunları dikkate almamız gerekir. Her proje kente değer katması gerekir. Yaptığımız bu. Toplum farklı düşünebilir ama eleştirileri dikkate almak gerekir. Bu işler duygusal karar verilecek bir durum değil. Yargı neden bu kararı  vermiş diye bakıyoruz. “

Muhtarlar en büyük destekçimiz

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, muhtarlar ile iletimin belediye çalışmalarına büyük katkısı olduğunu söyledi. Selvitopu şöyle konuştu:
“Muhtarlar en alttaki mülki amirleri. Vatandaşların doğrudan ulaştığı ilk gittiği yer muhtardır. Yerel yönetimlerin muhtarlardan bağımsız çalışması mümkün değil. Oraya gelen sorunları  doğru anlamak adına yakın olarak bir araya geliyoruz. Bir dahaki toplantımızda bunları elden geçiriyoruz. Muhtarlar sorunları bize iletmiş oluyorlar. Karşılıklı iletişimle sorunların üstesinden gelmiş oluyoruz. Yaptıkları görev çok ciddi ve önemli görev. Bu yönüyle önemsedik. Zamanla bir araya geleceğiz sorunları çözeceğiz. STK’larla da benzer iletişimimiz var. Onların kentle ilgili sorun ve önerilerini alıp çözüm üretmeye çalışıyoruz.”

Başta elektrik fiyatlarındaki zam olmak üzere yaşanan fiyat artışlarından belediyenin de çok etkilendiğini anlatan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu , bu sıkıntılara rağmen sosyal destek yardımını 150 liradan 250 liraya çıkaracaklarını  belirtti. Selvitopu, ” Yeterli mi tabii ki değil. Eğitim desteği veriyoruz. Kart dağıttık kırtasiye giderleri için. Ramazan ayında yardımlarımız devam edecek. Yakın bir zamanda Kızılay ile birlikte bir market açacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlara giysi yardımları yapılacak. Özellikle çok zor durumda olan vatandaşın yanında olacağız” dedi. 


Editör: TE Bilişim