Barkomatik Genel Müdürü Cemil Cangir, yazılımın yanı sıra donanımları müşterilere sunduklarını belirtirken, “İzmir merkezli bir firmayız, tüm illerde yazılım kurduğumuz müşterilerimiz mevcut. Medikal sektör hariç tüm sektörlerde yazılımlarımız var. Genellikle mağazacılık ve perakende sektörlerde var” dedi.

Dolar kuru hareketliliği

Cangir, çalıştıkları firmaların dolar kurunu, gelen fiyat listelerini anlık takip etmek ve fiyatları güncellemek zorunda olduğunu da belirtirken şunları söyledi:

“Firmalar sattığı ürün kadar ürün alamıyorlar. Takip etmediği sürece sistem olmadığı sürece bu işte başarılı olmaları mümkün değil. Eskiden bu 6 ayda bir güncellenirdi. Şimdi neredeyse her hafta fiyat değişimi oluyor. İnsanların buna ihtiyacı var. Bunu için bir yazılım sistemine geçiyorlar. Bir sistem yokken takip etmeleri çok zor. Yazılım işi hızlandırıyor. Hatayı ortadan kaldırıyor. Dış etkenlerden kaynakları fiyat artışı ürün stok gibi durumları yazılım anında takip ediyor.

Sistemi iyi olan günlük değişimleri canlı olarak takip eden firmalar diğerlerinden çok daha başarılı oluyor. “

Medikal sektörü dışında tüm sektörlerde çalıştıklarını belirten Barkomatik  Genel Müdürü Cemil Cangir şöyle devam etti:

“ Her firmanın uzman bir teknoloji birimine ihtiyacı var. Biz bu sorumluluğu üzerimize alıp firmanın teknolojik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Pandemide  bunu gördük. İnsanlar iş yerine gidemediler evden çalışmak zorunda kaldılar. Bilgisayarından iş yerine ulaşması gerekti. “

AB destekli yazılım

Barkomatik  Genel Müdürü Cemil Cangir, firma olarak Avrupa Birliği destekli yazılımlar yaptıklarını da söyleri. Cemil Cangir; şunları söyledi:

“Yurt dışına yaptığımız işlerde belli bir rakama yazılım satıyoruz. Dolara bölünce çok komik bir rakam çıkıyor ortaya.  Sürekli fiyat arttırmak, yazılımda sakıncaya neden olabiliyor çünkü maliyet artıyor giderleriniz artıyor. Yerli üretim olan bir yazılıma dolar kurunu yansıtamıyorsunuz ama giderlerimize bir şekilde yansıyor. Yurt dışı işlerinde yaptığımız fiyatlandırma çok komik bir noktaya geldi. Bizim sitemizde tüm yazılım fiyatları yazıyor. Gelen müşteri bu fiyatlandırmayı görüyor. TL karşılığını da dolar karşılığını da görüyor donanımda yine sıkıntı olmuyor ama yazılım konusunda yurt dışı firmalarına çok düşük bir rakam oluyor. Sattığımız yazılımların tamamında 7/24 destek var. Saat kaç olursa olsun firma aradığında bizim destek ekibimize ulaşabiliyor. Bir ihtiyaç halinde gidip firmaya destek sunuyoruz. Firmaların hiçbir işini aksatmıyoruz.”

Cangir, kurdukları sistemin telefon uygulaması ile müşterinin elinin altında olduğunu da kaydetti. Cangir; “Bazı firmalara gidiyoruz yıllarca yazılım kullanmışlar, bir sürü server parası ödenmiş. Ama bir rapor istiyorlar muhasebeci 3 saat sonra getirebiliyor. Bir sürü rapor sunuluyor ama bunu tek platformda birleştiren bir yer yok. Biz telefon uygulaması sunuyoruz bütün işletme analizlerini tek tuşla tüm raporlarını kontrol edebiliyorlar. Yazılım sistemleri bir çok işi aynı anda kontrol edebilmenizi sağlıyor. Mesela büyük firmalara parmak izi sistemleri yapıyoruz tek bir yerden tüm çalışanların giriş çıkış saatlerini müşterilerin ödeme günlerini, banka ve muhasebe hareketlerini gerektiği her durumda tek bir aplikasyon üzerinden takip edebiliyor. Her birini ayrı bir yazılımda yaptığınızı düşünürseniz büyük bir vakit kaybı her birini tek bir yazılımda toplarsanız verimliliğinizi daha net görmenizi sağlar.”

Editör: TE Bilişim