Haber:Semra İğtaç
27 Nisan Salı günü belediye meclisi içinde yapılacak seçim öncesi kulisler hareketlendi. 
AK Parti'nin belediye başkanlığı için aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu olmuştu. Edinilen bilgilere göre, Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar aday olacak.
CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesi bulunduğu Torbalı Belediye Meclisi’nde yeni belediye başkanı gizli oylamayla seçilecek. Seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı olacak.
CHP’de süreç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde yürütülüyor. CHP'nin belediye başkanlığı için adı geçen isimler arasında halen belediye başkan vekilliğini yürüten Mithat Tekin, eski Çaybaşı Belediye Başkanı Ömer Şentürk, CHP İzmir il başkanına yakınlığıyla bilinen Sıla İlgi Akbaş, geçen dönemin başkan yardımcılarından Yıldız Sivrikaya ve 24 Haziran seçimlerinde 1. Bölge 8. sırada  olduğu için seçilemeyen CHP milletvekili adayı Sefer İpekli'nin kızı  Sultan İpekli'nin isimleri üzerinde duruluyor. Ayrıca, CHP PM Eski Üyesi ve Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Özkan Yıldız’ın Torbalı’da son dakika değişikliği ile meclis üyesi aday listesinin ilk sırasına yazılmasıyla çıkan tartışmaya rağmen, aday olma yönünde ilçe yönetimine görüş bildirdiği belirtildi.
CHP’de aday belirleme çalışmaları devam ederken Cumhur İttifakı’nın aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu olmuştu.
Edinilen bilgilere göre, AK Parti Grubunun adayı Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar olacak. 2 CHP'li ve 2 İYİ Parti kökenli belediye meclis üyesinin grup kararına uymayacağı söylentiler arasında.

Editör: TE Bilişim