Ayşegül Koç ile Haber Aktüel progamına konuk olan Ak Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın vatandaşların sorunlarını dile getirerek CHP’sinin yönetiminin yaptıklarıyla bu ilçeye destek olmak yerine köstek olduğunu ifade etti.

“TORBALI’DA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM, YOL SIKINTISI VAR”

Geçtiğimiz günlerde bir faaliyet raporu incelediklerini ve torbalanın yararına bir rapor göremediklerini belirten Başkan Günaydın; “Torbalının çilekeş, terk edilmiş bir durumda hali var yavaş yavaş asfaltlamaya başladılar ama oda başarılı değil. Öyle bir noktaya geldik ki yapsınlar da nasıl yapıyorlarsa yapsınlar diyoruz. Yazın toz topraktan kışın çamurdan geçilmiyor. Şu an 200 bin nüfuslu ilçede şehir içi ulaşım yok bu noktada vatandaşlarımız da dertli. Bu konuda ilçe belediyemiz de büyükşehir belediyesi de el atmalı. Hemşerilerimiz yol konusunda 3 yıldır çok çekti. Şu an torbalıda o kadar içler acısı durumlar var ki bizim dönemimizde yapılan hizmetlerin bakımları yapılmıyor. Sosyal market bizim ihtiyaç sahipleri ailelere verilen kartla ihtiyaçlarını karşıladıkları bir yerdi onu kaldırdılar.” Açıklamalarında bulundu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SORUN ÇIKARDI”

“Özbey mahallesi torbalıya yakın bir mahalle bir tapu sorunu var orada. Doğalgaza kavuşan ilk köydür Özbey mahallesi. Tapu konusunda da görüştük belli bir noktaya getirdik ama fiyat konusunda bazı tereddütler oldu. Büyükşehir belediyesi her konuda olduğu gibi bize bu konuda da sıkıntı çıkardı. Daha önceden de CHP’nin Özbeyle derdi vardı. Bu konunun takibindeyiz inşallah kısa sürede çözme derdindeyiz.”

“UMUTLARININ AK PARTİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

“Torbalı hem sanayi hem de tarım şehri. Ekonomisi çok hızlı büyüyor. Özellikle tarımda çiftçinin bizden beklentisi var. Ne kadar bu sıkıntıları bize söyleseler de umutlarının Ak Parti olduğunu görüyoruz. Artık daha fazla hemşerilerimizle bir arada olacağız. Sanayi konusunda da Ahmetli mahallemizde organizemiz var içerisinde mobilya organize yapılıyor onunla da ilgili milletvekilimiz Mahmut Atilla’nın çok büyük destekleri oldu. Torbalının her geçen gün sanayisi büyüyor. Pancar organizenin orada bir otoban inişi çalışması var hatta çalışması tamamlandı onunla birlikte daha da canlanacak.”

“Gençlerle olan her sohbetimizde Z kuşağının tercihinin Ak Parti olduğunu Recep Tayyip Erdoğan olduğunu görüyorum. Geleceğe dair kaygıları var ama Torbalıda iş konusunda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, işsizlik çok karşılaştığımız bir durum değil. Gençlerimizi gençlik kollarına davet ediyoruz yetkililerle istişare etsinler, etkinliklere katılsınlar. Kapalı spor salonu yapıyoruz torbalıya yakışır bir spor salonu yapıyoruz. Kısa zamanda ihaleye çıkacak inşallah. Ayrancılar’a inşallah bir semt polikliniği yapacağız sağlık konusunu da halledeceğiz.”

“BURSLARI KESTİLER, MİLLETVEKİLLERİNE VERDİLER”

Gençlere verilen bursların kesildiğini ifade eden Günaydın; “Gençlere verdikleri bursları kesenler şimdi kendi meclis üyelerine ballı maaş veriyorlar. Binamızın girişine bunları gösteren bir tablo ‘koyduk neden koydunuz ifşa ettiniz’ dediler bu ifşa etmek değil.” dedi.

Ortanca Kemalpaşa kavşağına yan yollar açılmaya başlandı bir haber çıktı geri geçildiğine dair firmanın maliyet artışından dolayı ama öyle bir şey yok karayollarıyla görüşüyoruz inşallah tamamlayacağız.

“TORBALI’DA YÖNETİLEMEME SORUNU VAR”

“Esnaflarımızla sürekli iç içeyiz bizde esnaflıkla büyüdük sıkıntılarını biliriz. Pandemi döneminde özellikle gıda, kuaför gibi esnaflar sıkıntı çekti. Yardımlar destekler oldu esnafımızı o dönemde çok ziyaret ettik, sorunlarını dinledik hemen halledebileceğimiz sorunları halletmeye çalıştık genel konuları ise gerekli yerlere ilettik.  Pazar yerini taşıyacağız diye gittiler her türlü hazırlığı yaptılar biz bunu yapmamaları gerektiğini söyledik dinlemediler tabi bekliyorlar şimdi. Torbalı’da bir yönetilememe sorunu var. Sosyal yardımları kısmışlar sosyal yardımlar yerine festivaller almış ben bunları yapmasınlar demiyorum ama bunları yaparken sosyal yardımları da kısmasınlar.”

Başkan Günaydın son olarak; “Fertek çayında olan küçük menderes doğru devam eden bir proje ıslah projesi yoğun bir şekilde çalışmaları sürüyor. Fertek ıslah projesi olmasaydı bazı bölgeler sular altında kalacaktı. Yerel belediyelerin katkı koyması lazım ancak CHP yapmıyor. Onlarda madem sahaya çıkacağız diyor madem öyle hemşerilerimiz onlara yaşadıkları bu sıkıntılarını söylemelerini rica ediyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilişim