Çiğli’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere hizmet verecek olan 'sosyal market'in açılışı Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirildi.  Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ev sahipliği yaptığı açılışa Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.
“Sosyal markette cömertlik ve iyilik geçiyor”
Pandemi tedbirleri altında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, “Çiğli Belediyesi ile bölge insanımızın toplumsal dayanışmanın gücünü hissedeceği sosyal marketimizin hayata geçtiği bugün Kızılay Konak Şube olarak bu projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünya’daki en güzel şeyin insanların birbirleriyle zor zamanlarında yardım etmesi olduğunu yaşadığımız pandemi, deprem, sel gibi koşullarıyla daha iyi kavradığımız bu dönemde kalıplardan ve ön yargılardan uzak dayanışma ve güven duygusunu temel alan sosyal marketimizde para geçmiyor. Hayırsever vatandaşlarımız ile kurum ve kuruluşlarımızın iyiliği ve cömertliği geçiyor ” diye konuştu.


“Bu projeyi Buca’da da uygulamak istiyoruz”
Proje beğendikleri ve kendi ilçelerinde de uygulamak istediklerini belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Çiğli Belediyesi ve Kızılay’ın beraber çalışması hem Çiğli adına hem de İzmir adına başarılı bir çalışma olmuş. Bizlerde Buca’da en kısa sürede bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. İzmir depreminde birçok vatandaşımız evinden barkından oldu ama bu dönemde özellikle pandemiyle birlikte sosyal yardım konusunda daha duyarlı hale geldik. Bu sosyal markette bu duyarlılığın en büyük göstergesidir.  ” dedi.


“Toplumsal dayanışmayı üst seviyeye çıkartıyoruz”
Başkan Kılıç’ın ardından konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise “Açacak olduğumuz sosyal market İzmir’de Kızılay ile bir yerel yönetimin ortak açacağı ilk ortak çalışmadır. Birçok ilçemizde belediyeler Kızılay ile birlikte çalışmalar yapıyorlar. Yardımların kurumsallaşması bir elin verdiğini diğer elin görmemesi, vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır bir şekilde ihtiyaçlarını giderebileceği ortamların sağlanması noktasında bugünkü açılış birçok yerde örnek olacaktır. Kızılay ile birlikte yaklaşık bir yıldan beri çalışmalar yürütüyoruz. Bu bir yıl içerisinde binceler Çiğlili hemşerilerimize gıda kolileri Kızılay’ın katkılarıyla ulaştırılıyor. Bu siyasi anlayış değil bu bir toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıkarılmasıydı bugüne kadar bu birlikteliği iyi bir noktaya taşıdık” ifadelerinde bulundu.
Başkan Gümrükçü sosyal marketin işleyişinden de bahsederek şunları söyledi; “İhtiyaç sahiplerine birer kart dağıtacağız ve bu kartların içerisinde vatandaşlarımızın ihtiyaçları bu kartın içerisine yüklenecek. O kart sahipleri buraya gelerek ücretsiz bir gelip alıp gidebilecekleri bir sistem olacak. Kimse kendini mağdur ihtiyaç sahibi gibi hissetmeyecek. Bu temel yurttaşlık hakkının teslim edilmesidir. Biz bunu bu şekilde görüyoruz. Kızılay’a da bizlere destek olduğu için teşekkür ederiz ”
Konuşmaların ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı sosyal marketin açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte keserek sosyal marketi gezdiler.

Editör: TE Bilişim