Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Kitap Gönüllüleri işbirliği ile Atatürk Çocukları Şehit Pilot Kara Yüzbaşı Tayfun Kureş Kütüphanesi Bağyurdu’nda açıldı


ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANE VE BİLİM MERKEZİ... 
Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Kitap Gönüllüleri işbirliğinde, Bitlis'in Tatvan ilçesinde geçtiğimiz mart ayında şehit olan Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in isminin yaşatılacağı kütüphanenin Bağyurdu Mahalllesi’nde açılışı gerçekleşti.
 


AÇILIŞTA RENKLİ GÖRÜNTÜLER... 

Açılışa Kemalpaşa'nın Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir Kitap Gönüllüleri İzmir Temsilcisi Mesut Tim, Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in yakınları, CHP İlçe örgütü, kitapseverler ve Kemalpaşalılar katıldı... 
 


8 BİN KİTAP SİZİ BEKLİYOR... 

Tüm demirbaş malzemelerinin Kemalpaşa Belediyesi tarafından karşılandığı kütüphanede; 8 bin kitabın yanı sıra, erişkin ve çocuklar için ayrı bölümler yer alacak. Kütüphanede, Atatürk kitapları, Dil bilim kitapları, şiir gibi kitap türlerinin dışında akıl-zeka oyunları da bulunuyor. Çocukların zihinsel gelişimi için birçok alternatifin bulunacağı kütüphane hem yetişkinler hem de çocuklar için mahallenin önemli sosyal merkezlerinden biri olacak.


 

AÇILIŞ KURDELESİNİ BAŞKAN KARAKAYALI KESTİ... 
Geçtiğimiz nisan ayında yapımına başlanılan kütüphanenin açılışta belediyenin keman kursu öğrencileri müzik dinletisi renk kattı.
 

ŞEHİDİMİZİN ADINI YAŞATIYOR... 

 Başkan Rıdvan Karakayalı, açılış konuşmasında eğitim ve kültürde öncü kent olduklarını söyledi. “Geçtiğimiz mart ayında şehit olan Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in adını ilçemizdeki kütüphanede yaşatmak bizim için onurdur. Çocukların, gençlerin hatta tüm vatandaşlarımızın böyle bir merkeze ihtiyacı vardı. Böylelikle bir eksiklik de giderilmiş oldu. Belediyemizle birlikte bu kütüphanenin kurulmasına ve yaşatılması için destek olan İzmir Kitap Gönüllüleri’ne ve onun temsilcisi Mesut Tim’e destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
 


 

Editör: TE Bilişim