Kemalpaşa Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısına Belediye Meclis Salonu ev sahipliği yaptı. Meclise, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı başkanlık etti.

Yoğun geçen Mecliste 1'nci ve 2'nci Başkan Vekilleri belirlenirken, katip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin de seçimi gerçekleştirildi.

Meclisin açılışını yapan Başkan Karakayalı, “Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanlığımıza Sayın Mustafa Baş seçildi hayırlı olsun, kendisine başarılar diliyorum. Grup sözcümüz Metin Yaşar arkadaşımızın yeğeni vefat etmiş, baş sağlığı diliyorum kendisine” dedi.

FAALİYET RAPORU BİR SONRAKİ OTURUMA
Diğer yandan Muammer Akyüz’ün Strateji Geliştirme Müdürü olarak, Yahya Aka’nın ise Muhtarlık İşleri Müdürü olarak belediyeye atamasının yapıldığı meclise bildirildi. Faaliyet raporunun 15 Nisan tarihinde ikinci birleşimde konuşulması ve oylanması kararlaştırıldı.

KEMALPAŞA YAPI STOKUNUN YÜZDE 45’İ 98 YÖNETMELİĞİ ÖNCESİNE AİT
30 Ekim Depremi sonrası Kemalpaşa’da yapı stoğunun ve çok riskili binaların tespit edilerek raporlaştırılması ve yapılarla kamu kuruluşları ile koordineli çalışma yürütülmesi amacıyla yapılan oylama oy birliği ile meclisten geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Arzu Külahcıoğlu Altıntoz konuyla ilgili deprem bilinci kazandırmak adına bir sunum hazırladıklarını belirtti. CHP grubu tarafından yapılan sunumda “Yakın zamanda yaşadığımız depremden dolayı ilçe sınırlarımız içinde fay hatlarının nereden geçtiğiyle ilgili bir araştırma yaptık. İzmir ili jeolojik yapısı bakımından deprem riski en yüksek illerden biridir” ifadeleri kullanıldı. Gediz grabeni, Kemalpaşa Fayı ve Bağ Kızılca Fayı hatlarının Kemalpaşa’dan geçtiğini vurgulayan CHP grubu, “Gediz Graben’inde oluşan depremler İzmir ve çevresini etkilemekte” dedi. Kemalpaşa ilçesinin 655, 1 kilometrekare’lik bir alana sahip olduğu belirtilen sunumda, “Toplam ruhsatlı yapı stokunun yüzde 45’ini 1998 yılı öncesi yapılan binalar oluşturuyor ve geri kalan yüzde 55’inin ise 1998 yılı sonrasında yapılan binalar yer alıyor” denildi.

BİLDİRİCİ: 98 ÖNCESİ YAPILAN TÜM BİNALAR RİSKLİ
AK Partili Belediye Meclis üyesi Okan Bildirici ise konu üzerine söz alarak, “Sunumda 98 yılından bahsediliyor. 98 yılı öncesi yapılan yapılar 75 yılı yönetmeliğine göre yapılmış. 98 öncesi yapılan binaların hepsi riskli. Projeye uygun yapılsa bile çok ciddi zarar görebilecek evler bunlar. Şehrimizin yarısından çoğu olacak depremden sağlıklı ve sağlam çıkamayacak bir vaziyette. Bunun için planlarımızı daha çabuk yapmalıyız. Kemalpaşa’dan geçen 3 tane fay var. Gediz grabeni, Kemalpaşa’nın merkezinden geçiyor. Allah bir daha deprem göstermesin” dedi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ
Yoğun geçen Mecliste 1'nci ve 2'nci Başkan Vekilleri belirlenirken, katip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin de seçimi gerçekleştirildi.

1’inci Başkanvekili Canip Han 16 oy alarak, 2’inci Başkanvekili ise Okan Bildirici 16 oy alarak seçildi.

Asil katip üyeleri Sedanur Özen ve Hakan Orhan olarak seçilirken, yedek üyeler Taner Bilgin, Galip Atar olarak seçildi.

Encümen üyeleri; Mustafa Baş, Metin Yaşar ve Canip Han oldu.

YENİ KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU
Oturumda ayrıca Kemalpaşa Belediyesi'nde görev yapacak komisyon üyelerinin de seçimi gerçekleştirildi. Buna göre;

Plan ve Bütçe Komisyonu: Şaban Tak, İsmail bodur, Aydın Durak, İzzettin Güler, Canip Han

İmar Komisyonu: Mehmet Önlü, Muharrem Bayraktar, Okan Bildirici, Burhan Aydın, Taner Bilgin                             

Hukuk Komisyonu: Türkiz İlkcoşkun, Arzu Külahçıoğlu Altıntoz, Çile Özkul, Coşkun Kılıç, Sedanur Özer

Esnaf Komisyonu: Ahmet Yaşar Bektaş, Tevfik Uğur, Hakan Orhan, Dursun Murat Dilek, Tuncer Çark, Sedanur Özer

Tarım Komisyonu: Muhammer Altın, Nejat Özden, Hakan Orhan, Dursun Murat Dilek, Taner Bilgin

Çevre Komisyonu: Barış Uçar, Tevfik Uğur, Hakan Orhan, Kerim Altın, Canip Altın

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu: Türkiz İlkcoşkun, Ahmet Ösken, Çile Özkul, Burhan Aydın, Sedanur Özer

Engelli Komisyonu: Ahmet Özken, Hüseyin Kalıpçı, Canip Han, Coşkun Kılıç, Galip Atar

Deprem ve Afetler Komisyonu: Barış Uçar, Hüseyin Kalıpçı, İzzettin Güler, Şeyhmus Er, Taner Bilgin

Editör: TE Bilişim