AK Parti meclis üyesi Baran Gün Başlıyor programında deneyimli televizyon gazetecisi Ayşegül Koç'un sorularını yanıtladı. Önce İzmir'in gündemindeki Torbalı seçimlerine değinildi. Seçimleri bir tiyatro oyununa benzeten Baran, "CHP ülke genelinde sergilediği oyunu bu kez Torbalı'ya taşıdı. Meclis üyeleri baskı altında tutarak onlara güvenmeyip, oy pusulalarının fotoğraflarını isteyen ve baskı ile kazanılan seçim bir tiyatro oyunudur. Oysa doğru her zaman tektir. İstifa edenler doğru yolu bulmuştur. Bence istifalar devam edecektir. Meclis üyesine güvenmeyen bir parti o ilçeye ne verebilir. O partide siyaset yapmanın ne anlamı vardır. " dedi.

SOYER İZMİR'İ TANIMIYOR... 
Korona Günlerinde İzmir'i değerlendiren Baran, Büyükşehirin hizmetlerinin de yetersiz olduğunu vurguladı. Oysa arka sokaklar ve arka sıradakiler söylemlerinden çok umutlu olduklarını ama Başkan Tunç Soyer'in İzmir'i hala tanımadığını söyledi. "Soyer, bayramlarda otobüs ile tur attığı yerleri bile bilmiyor. İzmir, Talatpaşa ve Cumhuriyet Bulvarı değil. Sadece vitrin yerlerini biliyor. İzmirlilerden topladığı yardımları kendi yardımı gibi dağıtıyor."

KARŞIYAKA BELEDİYESİ KOCAMAN BİR BOŞLUK... 
Karşıyaka'da Başkan Tugay'ın iki yılını da değerlendiren Baran, hiçbir şey yapılmadı. Kocaman bir boşluk var. Belediyenin en önemli görevi olan temizlik bile yapılmıyor. Eksiğiz. Bu konuda yapılan ihale ile belediye zarara uğratıldığını belirtti. 

KILIÇDAROĞLU İZMİR'E GELİNCE SORUN ÇÖZÜLÜYOR... 
"Kentsel dönüşümde de çuvallanmış durumdayız. Ne Emlak konutları ne de Cumhuriyet Mahallesi memnun... Biz mecliste böyle olmaz dedik dinlemedi. Genel Başkan Sn. Kılıçdaroğlu talimatıyla konu tekrar meclise geldi. Emlak Bankası Konutları sakinleri Sn. Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e gelmesini bekliyor. İşler artık belediyede değil genel merkezlerinde çözülüyor. Yakında biz de önergelerimizi Sn Kılıçdaroğlu'na sunacağız! Başkan görevini yapamaz durumda. Her beklenti bir hayal kırıklığı... Cimere her gün 4 şikayet dilekçesi veriliyor. Mecliste sorduğumuzda şikayet edilmekte güzel cevabını alıyoruz. Oysa halkın beklediği çok fazla bir şey yok. Temiz bir kent daha güzel bir Karşıyaka, kentsel dönüşümü tamamlanmış, gecekondudan kurtulunmuş, depreme dayanıklı konutlarda huzurlu bir yaşam... 

KARŞIYAKA STADI HAYAL Mİ? 
Bir türlü yapılamayan Karşıyaka Stadı'na da değinen Baran, "Eski başkan yaptırmayacağım diye 5 seneyi geçirdi. Tugay Başkan da yaptırmak istiyorum diye 5 senesini geçirecek. Topu bakanlığa atıyor. Oysa top sizde başkan atın artık şu golü tüm Karşıyaka sevinsin. Stadımızda birlikte maçları seyredelim."

Editör: TE Bilişim