Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar, geçtiğimiz günlerde Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etmişti.

Rüzgar’ın CİMER’e gönderdiği dilekçede; Başkan Kayalar’ı kaçak yapılara göz yummakla ve işlem yapmamakla suçladığı ileri sürülmüş ve şikayete konu ada, parsel bilgilerine yer verdiği ve Başkan Kayalar’ın çalışma ekibinde yer alan bir kişinin de hazine arazisine kaçak yapı yaptığı iddia edilmişti. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Rüzgar, “CİMER’e yapılan başvuru hazine arazilerine yapılan yağmaya, talana karşı önlem alınması gerektiğine dairdir. Hazine arazileriyle ilgili konunun muhatabı olan kurum ve idareciler bu kadar önemli bir konuyla ilgilenmemektedir. Asli görevleri hazine arazilerine yapılan yağma ve talan için önlem almak olan kurum ve idareciler bunun yerine belediyemize bağlı olan ve tek amacı vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek olan hazine arazileri ile imarda park ve bahçe olarak görülen alanlara yapılan sosyal yaşam tesisleri ve kafeteryalarla ilgilenmeyi uygun görmüşlerdir” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKAN KAYALAR’DAN KARŞI HAMLE

Öte yandan; Başkan Kayalar’ın bugün Rüzgar’ı görevden aldığı öğrenildi.

Rüzgar’ın görevden alındığını ibraz eden yazıda ise şu ifadelere yer verildi; “5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 7. Fıkrası gereğince Belediye Başkna Yardımcısı olarak görev yapan Gürsel Rüzgar’ın Belediye Başkan Yardımcılığı görevi 03.05.2021 tarihi itibariyle sona ermiştir.”

Editör: TE Bilişim