Son Mühür- “Utanç verici bir hata” dedi ama kurtulamadı. İngiltere’nin tanınmış stand-up komedyeni Cerys Nelmes, İstanbul’da karıştığı hırsızlık skandalıyla gündemde. Mağazadan ödeme yapmadan çıkan Nelmes, ürünleri geri getirse de yargılanmaktan kurtulamadı.

Komedyenin macerası hüsranla bitti

İngiliz stand-up komedyeni Cerys Nelmes, İstanbul’un lüks semtlerinden birindeki Zara mağazasında akıllara durgunluk veren bir olayla gündeme geldi. İddiaya göre, 22 Temmuz Salı günü alışveriş yapan Nelmes, aldığı ürünlerin ödemesini yapmadan mağazadan ayrıldı. Kısa bir süre sonra hatasını fark ettiğini söyleyen komedyen, geri dönerek hem ürünleri teslim etti hem de ödemeyi gerçekleştirdi.

‘‘Hata yaptım’’ dedi ama cezadan kaçamadı

Nelmes, olay sonrası yaptığı açıklamada, “Bu utanç verici bir hataydı, asla kasıtlı değildi” dedi. Ancak bu açıklama, yargı sürecini durdurmaya yetmedi. Gözaltına alınan komedyen, mahkemeye çıkarıldı ve tercüman aracılığıyla hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı iddia edildi.

Sahneler yerine mahkeme koridorları

Türkiye’de devam eden yasal süreç nedeniyle İngiltere’ye dönemeyen ve iş yapamayan Nelmes, yaşadığı maddi sıkıntıları da kamuoyuyla paylaştı. Oğluyla birlikte yaşadığı evin kirasını ödeyemediğini belirten sanatçı, olayın duyulmasını isteyerek destek çağrısında bulundu.

Sosyal medyada ve İngiliz basınında ses getirdi

Olayın ardından sosyal medya ikiye bölündü. Kimileri Nelmes’e destek verirken, kimileri bu tür bir dikkatsizliğin affedilemez olduğunu savundu. İngiltere basınında da geniş yer bulan olay, uluslararası bir gündem haline geldi.

Kaynak: Haber Merkezi