Birçok teknolojide imzası bulunan Google otomobil sahiplerine sevindirici haberler vermeye devam ediyor. Bugüne kadar Android Auto, Play Store üzerinden kullanılamıyordu. Şimdi ise bununla ilgili önemli bir çalışma yapıldı. Böylece hem mobil hem de araçlar arasında bağlantı sağlanması hedefleniyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri içerisinde yer alan Google, Android Auto uygulamalarını Play Store mağazasında yayınlayacak. Böylece araçlar ile mobil cihazlar arasında daha fazla uyum sağlanacak. En azından şirketin amacının bu olduğunu söyleyebiliriz.

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Android Auto ile ilgili çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Geliştiriciler tarafından getirilen navigasyon park etme ve şarj uygulamaları Play Store üzerinden kullanıma açık olacak.

Araçlar ve mobil cihazlar arasındaki uyum son derece zayıf diyebiliriz. Android for Cars App Library gibi sistemlerle aradaki bağ güçlendirilmeye çalışılsa bile yine de pek yeterli değil diyebiliriz. Birçok kişi böyle kütüphaneleri tercih etmiyor. Herkesin daha fazla tercih ettiği Google Play Store bu yüzden önemli ölçüde uyum sağladı.

Otomobiller ve mobil cihazların uyumu önümüzdeki yıllarda daha fazla tartışılacak. Android Auto gibi sistemlerin Google Play Store üzerinden yayınlanması önemli bir dönüm noktası.

Editör: TE Bilişim