Süper hızlı şarj istasyonları, 200 kilovat gücünde olacak ve elektrikli araçları 15-20 dakikada şarj edebilecek. Bu istasyonlar, TCDD’nin mevcut istasyonlarına entegre edilecek. Böylece, elektrikli araç kullanıcıları, TCDD istasyonlarında hem araçlarını şarj edebilecek hem de diğer ulaşım hizmetlerinden faydalanabilecek.

TCDD, süper hızlı şarj istasyonu projesini kademeli olarak hayata geçirecek. İlk etapta, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Bursa, Antalya, Samsun, Adana, Gaziantep, Kayseri, Erzurum, Diyarbakır, Van ve Trabzon gibi büyük şehirlerdeki TCDD istasyonlarında süper hızlı şarj istasyonları kurulacak. Daha sonra, diğer şehirlerdeki TCDD istasyonlarına da süper hızlı şarj istasyonları eklenecek.

Mercedes elektrikli G 580 modelini tanıttı: Eylül'de Türkiye'de! Mercedes elektrikli G 580 modelini tanıttı: Eylül'de Türkiye'de!

TCDD’nin Sürdürülebilir Ulaşım Hedefleri

TCDD, süper hızlı şarj istasyonu projesi ile hem elektrikli araç kullanıcılarına hem de çevreye katkı sağlamayı amaçlıyor. TCDD, elektrikli araçların şarj süresini kısaltarak, elektrikli araçların kullanımını teşvik edecek. Böylece, karbon emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğiyle mücadele edilmesine destek olacak.

TCDD, aynı zamanda demiryolu taşımacılığını da geliştirmeye devam ediyor. TCDD, 2053 yılına kadar demiryolu yük taşımacılığı payını %5’ten %22’ye çıkarmayı hedefliyor. Böylece, karayolu taşımacılığındaki yükü azaltarak, sürdürülebilir ulaşım türlerini destekliyor. TCDD, mevcut demiryolu ağlarını yenileyip elektrikli hatlara dönüştürüyor ve demiryolu hat uzunluğunu 28 bin 590 km’ye çıkarmayı planlıyor.

TCDD, süper hızlı şarj istasyonu projesi ile sürdürülebilir ulaşım hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor. TCDD, elektrikli araç kullanıcılarına kolaylık sağlayarak, ulaşım sektöründe yenilikçi bir adım atıyor. TCDD, süper hızlı şarj istasyonu projesi ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak: BÜLTEN