- Süper Lig'in tek İzmir takımı Göztepe, Torbalı'da yapılamayan Spor Akademisi ve Altyapı Tesisleri'ni Güzelbahçe'de gerçekleştirmek istiyor.

Torbalı Belediyesi'nin tahsisi iptal etmesi üzerine 104 dönümlük alanda kurulacak tesis için Güzelbahçe'de tespit edilen alanı Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile görüşen Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, bu buluşmadan mutlu ve umutlu ayrıldı.

KAHRAMANDERE MAHALLESİNDE 45 DÖNÜMLÜK BİR ALAN
Göztepeli futbolcuların neredeyse yüzde 80'inin Güzelbahçe'de oturduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Sevgili dostumuz Mehmet Sepil, futbolcularımıza iyi bak, diye takıldı. Hepsi bizim evladımız, kardeşimiz. Futbolcuların tamamına yakını bizim ilçemizde yaşıyor. Daha geçenlerde kaleci İrfan'ı evlendirdim, nikahını ben kıydım, dedim" şeklindeki diyaloğu aktardıktan sonra, tesisin kurulması öngörülen alanla ilgili şu bilgileri verdi:

Resim

"Mehmet başkanımız, Torbalı'da yapılması öngörülen tesis olmadığı için çok üzgün. Kahramandere mahallesinde, Ata Caddesi üzerinde, 5 dönüm kadarı belediyemize, 40 dönüm kadarı da Hazine'ye ait bir yer var. Oraya çok güzel bir tesis yapılabilir. Ben de zamanında Güzelbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yaptım, tesisin önemini iyi bilirim. Başımızı yere eğdirmeyen Göztepe'ye destek olmak, boynumuzun borcudur. Göztepe'ye başarılar diliyorum. Güzelbahçespor'un yetiştirdiği oyuncuları Göztepe'ye vermek isteriz. Hazine, kendine ait yeri verdiği takdirde biz de üzerimize kayıtlı alanı seve seve Göztepe'ye veririz. O konuda sıkıntı olmaz. Bizim tek isteğimiz var; oraya, törenlerimizi yapabileceğimiz bir stat yapılması. Güzelbahçe olarak böyle bir eksiğimiz var, onun giderilmesini talep ettik. Olumlu karşıladılar. Göztepeli yöneticiler, ilgili bakanlıklarla temasa geçerek Hazine arazisinin tahsisi için çalışmalara hemen başlayacaklarını ifade ettiler. Umarım ve dilerim ki, Güzelbahçe Göztepe sayesinde güzel bir spor tesisi kazanır."

Editör: TE Bilişim