Beşiktaş bu sezon Galatasaray'a 3. kez çalım attı. Valentin Rosier ve Rachid Ghezzal'ı kaptırmayan siyah-beyazlılar son olarak Galatasaray'ın gündemindeki Gedson Fernandes ile 5 yıllık imza attı.

Beşiktaş, 23 yaşındaki yıldızı sezon sonuna kadar Çaykur Rizespor'a kiraladı. Kartal'ın gündeme oturan transferin perde arkasını Sabah gazetesi yazdı.

Gedson Fernandes transferinin perde arkası  - 3. Foto

Ahmet Nur Çebi önceki gün Ahmet Bulut'u arayıp Gedson Fernandes'in durumunu sordu. Bulut olumlu görüş bildirip, "Gedson size gelebilir" dedi.

Gedson Fernandes transferinin perde arkası  - 4. Foto

Sportif direktör Ceyhun Kazancı kulüp adına hazırladığı teklifi Benfica'ya iletti. Siyah-beyazlılar 5 yılda 5 taksit şeklinde ödenmek üzere 6 milyon Euro'luk bonservis teklifinin yanı sıra sonraki satıştan %50 pay önerdi. Ayrıca iki takım Gedson'un form tutması için ikinci yarıda ortak karar verilen bir takımda kiralık oynaması konusunda anlaşıldı.

Gedson Fernandes transferinin perde arkası  - 5. Foto

Ceyhun Kazancı, Ahmet Bulut ve Benfica yetkilileri arasında gece yarısı yoğun geçen telefon trafiğinin ardından Benfica transferi onayladı.

Gedson Fernandes transferinin perde arkası  - 6. Foto

Benfica'nın onayının ardından Beşiktaş, Gedson Fernandes ile temas kurdu ve oyuncuya 4+1 yıllık sözleşme ve her yıl için 1.1 milyon Euro net maaş ve bonus içeren teklifini iletti. 23 yaşındaki yıldız 'Tamam' dedi. Transfer sürecinde CSKA Moskova'nın devreye girmesi Fernandes'in kararını değiştirmedi.

Gedson Fernandes transferinin perde arkası  - 7. Foto

Beşiktaş, Gedson Fernandes'in Çaykur Rizespor'a kiralanmasını istedi. Bunun üzerine Karadeniz ekibi Benfica ile kiralama görüşmeleri yaptı ve Gedson için 2. devre için 700 bin Euro'ya anlaştı.

Gedson Fernandes transferinin perde arkası  - 8. Foto

Islak imzaların atılmasının ardından Gedson'u Barcelona'dan Türkiye'ye getirecek özel uçak İstanbul'dan havalandı. Dönüş yolculuğunda Çaykur Rizespor Başkan Yardımcısı Selim Selimoğlu ve Gedson Fernandes çay keyfi yaptı.

Gedson Fernandes transferinin perde arkası  - 9. Foto

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ise "Gedson'u isteseydik alırdık. Önceliğimiz olmadığı için almadık. Biz burada bulunduğumuz sürece Galatasaray'ın geleceğini düşünerek hareket ediyoruz. Dünden bu yana telefonuma küfürlü hakaretler geliyor. Kulübü sosyal medya ile yönetme alışkanlığı kulübü getirdiği noktada ortada. Makul eleştirileri iyi niyetle dinliyoruz. Fakat Galatasaray'ın kurtulacağı yer Yönetim Kurulu masasıdır." açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim