Kemalpaşa Akademi Spor Kulübü Kurucu Başkanı Gülşah Özgül, profesyonel spor kariyeri ve öğretmenliğin ardından, Kemalpaşa’da adından en çok söz ettiren eğitimci oldu. Kurduğu spor kulübü ile Kemalpaşa’da yaşanan salon yokluğunu gideren, Özgül, çocuklara spor sevgisini aşılamaya başladı. 
Ege üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu olan Özgül, Beden eğitimi öğretmeni. Özgül, “Çok uzun yıllar Türkiye Kadınlar süper liginde profesyonel basketbol oynadım. Oyunculuğu bıraktıktan sonra da ülkemin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptım. Üç yıl önce Kemalpaşa’ya gelince öğretmenliğe ara verdim. Kulübümüzü kurduk ve yolumuza farklı kulvarda devam etmeye başladık” dedi.

Spor eğitimi eksikliği
Kemalpaşa’ya yerleştiğinde antrenör olması sebebiyle nasıl bir spor yapılanması olduğunu araştırmaya başladığını belirten Gülşah Özgül şöyle konuştu:
“ Çok üst düzey sporculuğum var ama sporculuğu bıraktıktan sonra da sanıyorum bu içimize işleyen spor sevgisi ile yeni bir yola başladık. Başlangıçta böyle bir hedefim yoktu. Mesleğimiz antrenörlük olunca burada spor kulüpleri hangi branşlarda eğitim veriyor ya da başında kimler var diye araştırdım. Araştırdığımda 2018 yılında bu yapılanmanın olmadığını fark ettim. Farklı branşlar vardı ama bu branşlar daha çok dövüş sporlarına yakındı. karate gibi. Burası  futbol ağırlıklı bir ilçe. Onun üzerine dedim ki bir salon sporunu kurmalıyız.  Ve Kemalpaşa’da mutlaka salon sporuyla ilgilenen yetenekler çıkar düşüncesiyle çıktım yola. O tarihte ilçemize 4 kilometre uzaklıkta bir spor salonu bulduk. Koşullarımız zor ama inançla bu kulübü kurduk. Basketbol branşıyla başladık. Benim kendi antrenörlük uzmanlığım da basketboldu. Fakat daha sonra voleybol kız  ve jimnastiği ekledik. Ve çocukları bu sporlara yönlendirmeye başladık. Hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz ama çok sayıda çocuk bizimle spora başladı. ”

Pandemi sürecinden etkilendiklerini de anlatan Kemalpaşa Akademi Spor Kulübü Kurucu Başkanı Gülşah Özgül; şöyle devam etti:
“Kemalpaşa’ya geldiğimde hiç kimseyi tanımıyordum ailemin dışında. Dolayısıyla kimin kapısını çalacağımı da bilmiyordum ama şu anda çok güzel kapılarını çalabileceğimiz dostlarımız var. Sizin söyleminizle bu kulübün kuruluşu ilmek ilmek benim elimden geçti. Sonra Değerli Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı ile tanıştım. Rıdvan hocamın   Beden Eğitimi öğretmeni olmasıyla ve çocuklara ve kadınlara verdiği önemi tanıştıktan sonra ben de fark ettim. Bizim şu anda akademi spor kulübü olarak ölçeğimizde belediyeden hiçbir şekilde yardım talebimiz alacak durumda değiliz. Yani kendi yağımızda kavrulabiliyoruz. Kulüp olarak bizim Kemalpaşa Belediye Spor Kulübü ayrı bir kulüp. Ancak, Başkanımız Rıdvan Karakayalı’nın spora verdiği ve sporculara verdiği önemle gönül bağımız oldukça fazla. Biz şuna eminiz ki kulüp olarak ne zaman onun kapısını çalsak her konuda bize destek verir. O halkın insanı, hep halkın arasında. Pazarda, çarşıda, meydanda. Bir bakarsınız spor salonunun önünde  zaten o kadar halkın içinde ki hepimize temas eder.”

Editör: TE Bilişim