Özel bir atletik yapı gerektirmeyen, kuralları basit olan bu spor Altekma Group bünyesinde heyecanla oynanmaya başladı. Petank’ı uzun yıllar oynamış olan Altekma Group Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Durmuş, ilk olarak Torbalı’daki fabrika içerisinde bu spor için özel oyun alanı oluşturarak ilk adımı attı ve ardından çalışanlara gerekli eğitimleri verdi. Şirket çalışanları için yapılan etkinliklere bu yıl Petank’ı da ekleten Durmuş, hem çalışanlarının motivasyonunu arttırmayı hedefledi hem de takımların birbirleri ile daha kolay kaynaşmasına olanak sağladı. Şirket çalışanlarıyla ilk maçlarını oynayan Durmuş, gördüğü büyük ilgi karşısında tüm çalışanların yer aldığı turnuva düzenlemeye karar verdi. Altekma Group çalışanlarının yer aldığı 24 takım oluşturulurken turnuvada her takım her gün bir karşılaşma yapacak. Petank sayesinde hem sosyalleşme imkanı bulacak olan Altekma Group çalışanları hem de iş arasını güzel bir etkinlikle geçirmiş olacak. 

PETANK NEDIR, NASIL OYNANIR?

Petank, Avrupa'nın en popüler açık hava oyunlarından biridir. Özel bir atletik yapı gerektirmez. Kuralları basittir. Sohbet ve diyaloğa dayalı, sosyal bir oyundur. Dünyanın birçok ülkesinde milli ve uluslararası federasyonları ile Akdeniz Oyunları'ndaki resmi branşlarından biridir.

Petank, geçmişi Fransa'ya dayanan bir oyun olup, günümüzde Fransa'da 700 bin civarında lisanslı sporcusu vardır. Uluslararası Federasyonu (FIPJP) 1958 yılında kurulmuştur. 4m X 15 m boyutlarında kum, çakıl, toprak, çim türü zeminlerde, 70 - 78 mm çapında metal toplarla, tekler, çiftler veya üçler kategorilerinde oynanır. Ayrıca tanımlanmış zor hedeflerin vurulması suretiyle oynanan vurma oyunu (Altın Nokta) vardır. Dünyada çok yaygın bir sistem olan Petank oyunu, ülkemizde de hızla yaygınlaşmaktadır.

Editör: TE Bilişim