Başkan Özgür Ekmekçioğlu sıkıntılı covid sürecini başarıyla atlatırken, hastaneden taburcu olduktan sonra eve çıktı. En zor günlerinde bile futbolcularına telefonla moral veren Ekmekçioğlu, bu kez tribünlerdeydi. Asbaşkan Sabri Sevenoğlu ile birlikte Akhisar maçını seyreden Ekmekçioğlu, galibiyetin ardından sevinç yaşadı. 

Altay'ın yükselen değeri  Khaly Thiam oldu. Sezon başında Bulgaristan'ın Levski Sofya takımından transfer edilen Thiam, Akhisar galibiyetinde hem etkili oyunu hem de attığı golle aslan payını aldı. 26 yaşındaki Senegalli orta saha 2017'de Gaziantep FK tarafından Budapeşte'den transfer edilmişti.  Kariyerinde 209 maça çıkıp, 20 gol atan, 10 asisit yapan Thiam, TFF 1.Lig'deki ilk golünü de Akhisar'a atmış oldu.


Öte yandan Teknik Direktör Yücel İldiz de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;
"Sabırla, çok çalışarak, gelişerek, birlik olarak ve en önemlisi kazanarak hedefe doğru yol almaya devam. Tebrikler takım, tebrikler #BüyükAltay #İlkGündenBeri @AltaySporKulubu" ifadelerine yer verdi.

Altay Teknik Direktörü Yücel İldiz en son lig karşılaşmasında Deplasmanda Adanaspor'u 4-1 mağlup eden kadro ile Akhisar karşısına çıktı. Siyah-beyazlı ekipte tedavileri devam eden Yekta Kurtuluş ve Çağlar Birinci kadroya alınmadı. İzmir ekibinde bu iki isim dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Adana deplasmanında sakatlıktan yeni çıktığı için riske edilmeyip yedek oturtulan stoper İbrahim Öztürk Akhisar maçında da kulübede yer aldı. Ne varki genç oyuncu Harun'un sakatlığı can sıktı.

Deneyimli teknik adam, maçı sonu değerlendirmesinde,  "erken yediğimiz gole karşın oyun disiplininden kopmadık. Oyunu bırakmayıp, sonuna kadar maçı kovaladık. Futbol oynamaya çalışırken, rakibimiz de idirmeye çalıştı. Golü bulduk, ikinci golü de bulduk. Ama sonuca gidemedik. Biraz daha becerikli olsak farka gidebilirdik" dedi.

BAŞKAN GELDİ, BÜTÜNLEŞTİK

"Başkanımız iyileşip ilk defa tribündekiyerini aldı. Camia olarak bütünleştik" diyen İldiz, "Gecenin en güzel tarafı maçı üç puanla kapamak ve oyunu çok istememizdi. Oyuncularımı kutluyorum. Zor oldu ama hedefe giden yolda kolay maç yok. Zorlukları aşarsanız hedefi yakalarsınız. Biz de her maç zorlukları aşarak hedefe gideceğiz" dedi.
 

Editör: TE Bilişim