Son Mühür- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İZBETON üzerinden yürütülen soruşturma kapsamında açılan ve sanıklar hakkında tahliye kararlarının verildiği kooperatif davası, bugün yeniden Aliağa Şakran Cezaevi'nde görülüyor.

CHP İzmir'in Eski İl Başkanı Şenol Aslanoğlu tahliye kararı verilen davada bir kez daha savunma yaptı. Aslanoğlu, mahkeme başkanına teşekkür ederek, " bizim mahkememize kimse bakmak istemiyor" siteminde bulundu.

"Vereceğiniz beraat kararı çok önemlidir"

Bugün görülen davanın nesnesi olmadığını söyleyen Soyer, "Nitelikli dolandırıcılık, zimmet gibi yüz kızartıcı suçların tek bir somut delil yokken tek kişilik 16 ayar hücrede tutulması nasıl hakkaniyetli olabilir. Gece geç saatlere kadar süren, yargılamaları uzun uzun suçsuzluğumuzu kanıtlamaya çalışıyorsunuz. Bu görüntünün altından çok açık bir hukuksuzluk gerçeği var. Satır satır cümle cümle aynı ifadeleri tekrar ediyorum. Sözlerimin üzerine yeni bir şey söylemek için yeni bir delil raporu yok. 15.5 ayda benimle ilgili somut bir kanıt olmamıştır. Aylarca tutukluluk gözden geçirmelerine katılmadım. Hakimler hangi fiilin gereğiyle tutuklandığımı söyleyemediler. Evrakta sahtecilik suçu var buna bir şey bile diyemiyorum. Hukuk siyasi, dini, şahsi, hangi adalette olursa olsun araç sakatlanırsa o toplum ne muasır medeniyetten seviyeye çıkar. Toplum ve devlet birbirinden uzaklaşır. Bu dava benim nesnesi olduğum bir şey değildir. Bu sürece son verilmesini rica ediyorum. Vereceğiniz beraat kararı çok önemlidir. Hayatın son savunması benim için yapan rahmetli dostum, harika insan Özkan Yücel'i anıyorum. Tam İzmirlileri saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

"Canları sağ olsun"

Öte yandan kooperatif mağdurlarına seslenen Soyer, "Kentsel dönüşüm projeleri bitecek ve evlerine yerleşecekler. Belki evlerinde kahvelerini içerken akıllarına geleceğim. Hepsine şimdiden teşekkür ediyorum. Canları sağ olsun" dedi.

Muhabir: Emine Kulak