Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaşanan gerginliğin perde arkası: ‘Zanlı, doktor katliamı yapacağım demiş’ Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaşanan gerginliğin perde arkası: ‘Zanlı, doktor katliamı yapacağım demiş’

Siyatik ağrısı nedir ve nerede olur?
Hastalık ve ağrıların yaş geçtikçe ve vücut hassaslaşmasında hayat yoğunluğu arttıkça ağrılar dinmek bilmez. Vücudumuzun çeşitli yerlerinde baş gösteren ağrıların temelinde hayatımızda yer alan yoğunluklar yer alır. Siyatik ağrısı da aslında bu ağrıların bir türü. Sırt ağrısı olarak bilinen siyatik, bel bölgesindeki sinirlerin sıkışmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın en belirgin özelliği ise bel çevresi ve bacaklara yayılan ağrıdır. Sırtımızda bulunan tüm sinirler bacaklara kadar birbiriyle bağlantılıdır. Bu bağlantı siyatik rahatsızlığı içerisinde birçok farklı etkeni de kapsıyor. Kimi şikayetler bacak ağrısı kimi bel ağrısı ve kimisi de sırt ağrısı olarak gündeme geliyor. Siyatik ağrısı sinirlerin tahriş olmasıyla meydana gelerek tüm sırt ve bel bölgelerine sıçrayabilir.
Siyatik ağrısı nasıl geçer?

Siyatik ağrısı nasıl geçer?
Siyatik sinirine baskı yapılmasıyla ağrı oluşur. Siyatik belirtilerinden uzak durmak için kasların gelişimi, bel fıtığı ve düzgün duruş tekniklerine dikkat etmek gerekiyor. Siyatik tanısı olanlar için çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Bu tedaviler ağrının yoğunluğuna bağlı olarak değişiyor. Peki siyatik tedavisi nasıl yapılacak? Siyatik tedavisi kimi zaman fizik tedavi ve egzersiz yöntemleriyle kimi zaman da ilaç tedavisi yöntemiyle yapılır. Ağrının yoğunluğu ve hangi bölgelerde olduğuna göre tedavi yöntemi değişir. Ayrıca hastanın bir rahatsızlığı, ameliyatlı olması veya tedavi şekline uygun olması durumuna göre de tedavi yöntemleri farklılık gösterebilir. Siyatik rahatsızlığı olanlar için çeşitli tavsiyeler veriliyor. Bu tavsiyelerden en önemlisi egzersiz. Fiziksel aktivite ve egzersiz yöntemleri siyatik ağrısını hafifletmek için tercih edilen yöntemlerden biri. Yine en iyi seçeneklerden bir diğeri de fizik tedavi yöntemi. Uygun aralıklarla gidilen fizik tedavi sürecinde duruş bozukluğu tespit edilerek doğru tedavilerle siyatik rahatsızlığını hafifletmek mümkün. 
 

Kaynak: Haber Merkezi