Türkiye'de iç karışıklık yaşanabileceğine dair iddialar sorulan Davutoğlu, "Özellikle bu kış ile ilgili gerçekten ben çok kaygı duyuyorum. Bu kış özellikle ekonomik şartlar bağlamında bazı olaylar yaşanabileceğinden endişe ediyorum" diye konuştu.

Altı liderin bir araya gelmesiyle sorunları bir anda ortadan kalkmayacağına da vurgu yapan Davutoğlu, "Türkiye'nin önündeki 10 yıl için en büyük tehlike var olan iktidarın otoriter yapısının sürmesidir. En büyük imkan ise muhalefette oluşan bu insani tablodur. Birbirimize dönük saygı ve nezakettir. Önümüzdeki dönem siyaseti yumuşatacak olan da budur. Bu anlamda süreçten mutluyum. Ama şu beklenmesin altı lider bir araya gelir ve bir anda Türkiye'nin sorunları çözülür. Sorunlar bir anda ortaya çıkmadığı gibi bir hamlede de çözülmez. Önümüzdeki sürecin zorluklarının farkındayız. Ama altı ayda önemli mesafeler aldık" dedi.

"BU KIŞ İÇİN ENDİŞE EDİYORUM"

Türkiye'de son dönemde ortaya atılan iç karışıklık iddiaları sorulan Davutoğlu, "Özellikle bu kış ile ilgili gerçekten ben çok kaygı duyuyorum. Bu kış özellikle ekonomik şartlar bağlamında bazı olaylar yaşanabileceğinden endişe ediyorum" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim