Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırladığı ankaet sosyal medyada iki siyasetçi arasında polemiğe yol açtı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Twitter hesabından, "Bugün önemli bir anket firması daha patronlarındaki erimenin sürdüğünü gösterince (AKP+MHP = %36) troller 'Oy Moy Yok' diye çalışma başlatmışlar. Bu tagı gençler  2020 sınav tarihleri kendilerine sorulmadan bir ileri bir geri alınınca açmışlardı. Yıl bitmeden hatırladık iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Özel'e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan cevap geldi. Dağ, Özel'in tweetini alıntılayarak, "Gerçek desen değil, şaka desen komik değil. Ne firma belli ne de dayanaklı bir veri var. Düştüğünüz bu duruma gülmek bir kenarda dursun, sizin için üzülüyoruz. Başkalarının düşük oy almasından medet umacağınıza gerçek ve iyi işler yaparsanız, belki biraz oyunuz yükselebilir." diye yazdı.

ÖZEL'DEN YANIT

Dağ'ın bu açıklamasına cevap veren Özel, anketi Metropoll Araştırma'nın yaptığını belirtti. Özel şu ifadeleri kullandı: Hamza Bey özür mü dilersini? Ölü taklidi mi yaparsını? Bilemem ama: Firma; Metropoll Araştırma. Her ay yaptıkları "Türkiye'nin Nabzı Aralık Araştırması" Sayfa: 12 "Bu Pazar Seçim Olsa" sorusu üzerine: AKP: 30,6 MHP: 6,0"

DAĞ: ANKETE GÖRE CHP HALA YÜZDE 23'Ü GÖREMİYOR

Özel'e yeniden yanıt veren Dağ, “Ben anket işlerinden anlamadan konuya daldım” mı dersin yoksa “Hayal aleminde yaşamak hoşuma gidiyor” mu dersin bilemem Özgür bey ama o sayfaya göre: Cumhur ittifakı oylarını koruyor. Bugün seçim olsa Cumhur İttifakı yine iktidar oluyorken CHP hala %23’leri bile göremiyor" dedi.

(Bu/K)

Editör: TE Bilişim