Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, Ayşegül Koç’un hazırlayıp sunduğu Son Mühür TV ekranlarında yayınlanan Gün Başlıyor programına konuk oldu. 
Genel Başkan Rifat Serdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde; 

- 19. yılın içindeyiz ülkemiz AK Parti’nin tek başına iktidarı ile yönetiliyor. Her şeyi AK Parti hükümeti dizayn etti. AK Parti’nin istediği her şey anayasadan geçti. AK Parti hareketindeki, 4 kişiyi çok iyi tanıyorum. Neydi onlar sayın Erdoğan, sayın Gül, sayın Bülent Arınç ve sayın Abdüllatif Şener… Dördünü çok iyi tanırım. Kafalarında demokratik rejimi, Avrupa standartlarını çıkarmak yoktur. Kafalarının arkasında mutlaka ve mutlaka bir İslam devletine geçiş vardır. Millî görüş gömleğini çıkarırlar. Şimdi tekrar o gömleği giyeceklerini söylüyorlar.

"ERDOĞAN'IN İZMİR'İ SEVMEMESİ YENİ BİR ŞEY DEĞİL"  

- Tayyip Bey’den evvel 11 tane cumhurbaşkanımız geldi. Bundan evvel Osmanlı’da 36 padişahımız var. Bu padişahların 3 tanesi 17 sene görev yapmış. Ya arkadaş gel yaptıklarını anlat sen bu ülkede bir padişahtan daha fazla görev yapmışsın. Bir tanesi için bunun yurt dışındaki devlet tarafından malları araştıralım diye komisyon teklif kararı almadı. ABD Temsilciler Meclisi Erdoğan’ın yurt dışındaki mallarının araştırması ile ilgili karar aldı ve araştırıyorlar. Bu o kadar büyük zül ki ve ayıp ki bu millet için. Bunlara rağmen illete hakaret etmek, kendin gibi düşünmeyen insanları aşağılamak, basın üzerindeki baskılarla insanların haber alma hakkını engellemek doğru haklarını engellemek doğru düzgün insanların yapabileceği bir şey değil. 
Erdoğan’ın İzmir’i sevmemesi yeni bir şey değil. İzmir çok demokrat bir seçmendir. İzmir’in kadınları İzmir’in erkeklerinden daha cesurdur. Ben bunları yaşadım, gördüm. Bizim burada siyasi yasaklar referandumu yaptık Türkiye’de.. Çok zor bir iştir. Türkiye’de 51 bin fark oldu, biz İzmir’de 236 bin fark yaptık. İzmirli seçmene siz laikliğe ve cumhuriyete inandığınızı çok iyi anlatırsanız size oy verir. İzmir seçmeni Tayyip Bey’i iyi tanıyor o yüzden oy vermiyor, vermez. Bundan Tayyip Bey’in İzmir’e antipatisi vardır, sevgisi yoktur. Elinden gelse İzmir’i bizim Yunan askerini denize döktüğümüz gibi biz buradan Sakız’a kadar sürebilir. Bunlar işin esprisi ama ben geçenlerde bir soru sordum. Sayın Berat Albayrak’ı, sayın Cumhurbaşkanı ‘Finans yönetimi işte böyle yapılır’ diye methetti. Bana bir finans yöneticisinin ismini verin ki bu kişi tek seferde bir havale ile HSBC Bankası'nın Hong Kong ana şubesini 1 Milyar 800 Milyon dolar tutarı tek seferde havale yapabilsin.  Bunu biz biliyoruz kim olduğunu... Bunları biz belgeleri ile açıklayacağız. Millet size iradesini teslim ediyor. Adamı alıp oradan oraya devredemezsiniz. 

'SİYASET BİLGİLİ, GÖRGÜLÜ İNSANLARIN İŞİDİR' 

- Evet bir ittifak süreci yaşanıyor Türkiye’de gerçekler konuşulmuyor pembe tablolar ile millet yanıltılıyor. Türk siyaseti tuzak ve komplo kurma işi haline geldi. Siyaset bu değildir. Siyaset bilgili görgülü insanların işidir. Ne yapacağınızı millete söylersiniz ona göre oy istersiniz. Ne yapacağınızı siyasi partilere söylersiniz ona göre tarafınızı belirlersiniz. Şimdi ise hiçbir ilkesi olmayan siyasi partiler topluluğu var. O yüzden biz Doğru Partisiyiz. Biz partilerin hiçbirinin alternatifi değiliz. Biz çöp olmuş bu sistemin alternatifiyiz. Biz yepyeni bir sistem getirmek istiyoruz. Bununla ilgili 3 senedir çalışıyoruz. Biz baştan beri söylüyoruz bu seçimde görüşülecek bir karar ama bizim aldığımız prensip kararları var. Biz isterse Türk Milleti bize bir tane bile oy vermesin hiç umurumuzda değil. Kendi kendine ızdırap çekmeye devam edecek demektir o zaman. Benim arkadaşlarımdan bir tanesi ama şimdi ama görev aldığında yalan söylediği an Türk Milleti ile ilişkisi kesilir. Bu olmayacak. İkincisi bizi 40 sene bir kazana koyup kırk senede kaynatsanız bu ihvancılarla siyasi İslamcılarla ve onların türevleriyle bir araya gelmeyiz. Bizim çıkış noktamız Atatürk’tür. İlk durağımız orası bizim. Şu an için kimlerle beraber oluruz soruna yanıt veremem. Ama kimlerle beraber olmayı? Biz AK Parti ile asla olamayız. Ali Babacan ile asla olamayız. Onlar AK Parti’nin depremde toplanma bölgesi gibidir. Yine AK Parti’ye gidecektir o oylar. Ali Babacan yüksek planlama kurumunun doğal üyesidir. Özelleştirme Yüksek Kurumu'nun doğal üyesidir. Bütün özelleştirmeler onun imzasından geçer. Siz çıkın sadece şunu anlatın Türk Milletine. Türk Telekom neden özelleşti onu anlatın kardeşim."

 

Editör: TE Bilişim