Yeni Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ten 30 Ağustos mesajı: “Türkiye Cumhuriyeti hiçbir siyasi anlayışın mülkü değildir”
Yeni Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ten 30 Ağustos mesajı: “Türkiye Cumhuriyeti hiçbir siyasi anlayışın mülkü değildir”
İçeriği Görüntüle

Son Mühür / Atakan Başpehlivan Siyaset Bilimci Emrah Gülsunar, YENİ Parti lideri Özgür Özel'in son günlerde partisinin Cumhurbaşkanlığı süreçleriyle ilgili yaptığı çıkışlar üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Emrah Gülsunar: İktidara gelmekten vazgeçmediği için hedefte

Emrah Gulsunar-1

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in her şeyin farkında olduğunu söyleyen ve boyun eğmediği için iktidar tarafından bu kadar hedefte olduğunu savunan Siyaset Bilimci Emrah Gülsunar, "Özgür Özel her şeyin çok net farkında. Tam da farkında olup boyun eğmediği, demokratik yollarla iktidara gelmekten vazgeçmediği için bu kadar hedefte" şeklinde konuştu.

Özel neden hedefte?

Ayrıca, açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz dönemlerdeki söylemlerini de eleştiren Gülsunar, Özel'in bu sebeplerden dolayı Mutlak Butlan kararı ile yüzleştiğini söyleyerek, konuyla ilgili sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Halbuki 2023'teki gibi 'belediye başkanlarımız görevlerinin başında kalacak', 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı en çok genel başkanın hakkı' gibi şeyler söyleseydi ne butlan kararı çıkardı ne de hakkında meclise fezleke gönderilir"

Özgür Özel, adaylık söylentilerine kapıyı kapattı

Özgür Özel-125

Öte yandan, konuyla ilgili katıldığı bir televizyon programında konuşan ve cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yönelik soruya net bir yanıt veren YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel ise "O hata geçmişte yapıldı. Genel başkan kendisiyle ilgili bir hevese kapılınca, çevresi de gazı veriyor. Şimdi beni de yüksek gösteren anketler var ancak %60'la kazanan varken, %51'le kazanırım diye yola çıkarsın, sonra böyle yenilirsin" demişti.

Muhabir: ATAKAN BAŞPEHLİVAN