Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden gelen acı haber tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Bölgede yürütülen operasyon sırasında metan gazından etkilenen ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan askerlerden biri de Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin oldu. Yaşamını yitiren kahraman askerin kimliği ve yaşam öyküsü kamuoyu tarafından merak konusu oldu.

Ahmet Gültekin Nereli? Kaç Yaşındaydı?

Şehit düşen Ahmet Gültekin, aslen Malatya’nın Pütürge ilçesindendir. Ailesinin ise İstanbul’da yaşadığı öğrenildi. Hayatını kaybeden kahraman asker Piyade Sözleşmeli Er rütbesiyle görev yapıyordu.

Cenazesi İstanbul’da Toprağa Verilecek

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde meydana gelen olayla ilgili bilgi paylaşılırken, şehit olan Ahmet Gültekin’in cenazesinin, ailesinin isteği doğrultusunda İstanbul’da defnedileceği belirtildi.

Ne Olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyinde terör örgütlerine karşı yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında yaşanan üzücü olayda, mağara arama-tarama faaliyeti sırasında 19 askerin metan gazına maruz kaldığı açıklandı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beş askerin şehit olduğu duyuruldu. Bu askerlerden biri de Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin oldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit Harekât bölgesinde bulunan, önceden hastane maksadıyla kullanıldığı bilinen, teröristlerden temizlenmiş olan 852 rakımlı tepedeki bir mağarada 6 Temmuz 2025 tarihinde yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında 19 personelimiz metan gazına maruz kalmış, derhâl hastaneye sevk edilmiş; yapılan tüm müdahalelere rağmen beş kahraman personelimiz şehit olmuştur."

Bölgede AFAD ve Türk Silahlı Kuvvetleri ekiplerinin koordineli çalışmalarıyla kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi. Şehit Ahmet Gültekin’in cenazesi ailesinin isteği üzerine İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacak. Tüm Türkiye, şehit olan kahraman evlatları için bir kez daha yasa boğuldu.

Kaynak: Haber Merkezi