Olay, Sığacık Mahallesi Akkum Caddesi’ndeki bir butik otelde gece saatlerinde meydana gelmişti. Polis memuru Mehmet Ayten (50) ile eşi Emine Ayten (46), 14 Şubat Sevgililer Günü tatili için otele giriş yapmıştı.

Gece saatlerinde çiftin kaldığı odada çıkan yangın kısa sürede odayı dumanla kaplamıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmişti.

Emine Ayten hayatını kaybetti, polis memurunun durumu ağır

Yangından etkilenen çift sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmıştı. Emine Ayten, Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

Ağır yaralanan Mehmet Ayten ise İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. Ayten’in hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenilmişti.

Yangının çıkış nedeni belli oldu

Yangının çıkış nedenine ilişkin ilk değerlendirmelerde, odada bulunan klimanın elektrik aksamından kaynaklanan bir arıza sonucu yangının başlamış olabileceği öne sürüldü. Teknik incelemelerin sürdüğü olayda, kesin nedenin yapılacak bilirkişi raporuyla netleşmesi bekleniyor.

Duman dedektörlerinin çalışmadığı iddiası

Olayla ilgili dikkat çeken bir diğer iddia ise odadaki duman dedektörlerinin devreye girmediği yönünde oldu. Olay anında panikle dışarı çıkmak isteyen Mehmet Ayten’in kapıya yöneldiği sırada yoğun dumandan etkilenerek zehirlendiği ve kapının arkasına yığıldığı belirtildi. Dumanın kısa sürede odayı kaplaması, çiftin kaçışını zorlaştırdı.

Otel çalışanlarının ifadeleri alındı

Yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında iki otel çalışanı ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Kaynak: İHA