SON MÜHÜR/Cumhur Erkek-İzmir kamuoyunun yakından takip ettiği Seferihisar Belediyesi rüşvet ve imar usulsüzlüğü soruşturmasında sıcak gelişmesi yaşandı. Cezaevinde bulunan şüphelilerin tahliye beklentisiyle kilitlendiği tutukluluk değerlendirme duruşması yapıldı. Duruşma salonunda şüpheliler yer almazken, celseye sadece tutuklu sanıkların avukatları katıldı. Yaklaşık 3 saat boyunca kesintisiz süren değerlendirme duruşmasında söz alan avukatlar, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, belediye başkan yardımcıları, belediye çalışanları ve tutuklu iş insanları yönünden ayrı ayrı savunma yaptı. Müvekkillerine yöneltilen iddialara karşı hukuki gerekçelerini sıralayan avukatlar, delillerin toplandığını ve karartılma şüphesinin bulunmadığını belirterek müvekkillerinin tahliyesini talep etti.
Mahkeme İtirazları Reddetti
Tüm avukatların beyanlarını ve savunma dilekçelerini tek tek zabta geçiren mahkeme heyeti, duruşma sonunda kararını açıkladı. Dosyadaki mevcut delil durumunu, isnat edilen suçlamaların vasıf ve mahiyetini göz önünde bulunduran mahkeme, yapılan tüm tutukluluğa itiraz başvurularını reddetti.
Şüphelilerin Tutukluluğu Devam Edecek
Verilen kararla birlikte Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, belediye başkan yardımcıları, belediye personeli ve operasyon kapsamında tutuklanan iş insanlarının tamamının cezaevindeki tutukluluk hallerinin devam etmesi kesinleşti. Duruşmadan çıkacak bir tahliye kararıyla nefes almak isteyen şüpheliler ve ailelerinin umudu bir kez daha kırılırken, dosyaya ilişkin adli sürecin devam ettiği öğrenildi.




