Son Mühür- ABD ve Avrupa Birliği'nden gelen baskıların yükseldiği bir dönemde Putin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı kabul etti.
Moskova'da iki gün süren bir dizi temasın ardından Bakan Fidan'ın bu sefer rotayı Kiev'e çevireceği öğrenildi.
Reuters'e konuşan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bu hafta başında Moskova'da Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını sona erdirmeye yönelik barış çabalarını görüşmesinin ardından Perşembe günü iki günlük bir ziyaret için Kiev'e gideceğini söyledi.

Zelenski'yle bir araya gelecek...
Haberde, Fidan'ın Kiev'de Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Başbakan Denys Shmyhal, Ukraynalı mevkidaşı Andrii Sybiha ve aynı zamanda Kiev'in Rusya ile baş müzakerecisi olan Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile bir araya gelmesinin beklendiği belirtildi.
Hakan Fidan'ın, Trump'ın Körfez turu sırasında gündeme gelen ancak gerçekleşmeyen Putin-Zelenski zirvesi için bir kez daha Türkiye'yi gündeme getirmesi bekleniyor.
Vatikan'a Putin'den onay çıkmamıştı...
Olası bir görüşme için Vatikan'ın konuşulduğu dönemde Putin, ''İki ortodoks ülkenin görüşme için katolik bir merkezi seçmesi uygun olmaz'' diyerek Vatikan'ı alternatif olmaktan çıkarmıştı.
Moskova ve Kiev heyetleri bu ay İstanbul'da ateşkes konusunda anlaşmaya varamamış ancak 1.000 savaş esiri takası konusunda anlaşmıştı .
Rus kaynaklar, savaşın başından bu yana her iki tarafla da iyi ilişkiler sürdüren NATO üyesi Türkiye'nin, gelecekteki görüşmeler için bir platform olabileceğini belirtti .





