BÜNYAMİN DOBRUCALI /
AK Parti’de iki dönem il başkanlığı ve bir dönem milletvekilliği yapan neredeyse bütün siyasi kariyerini AK Parti çatısı altında geçiren Aydın Şengül’ün bundan sonraki siyasi rotası neresi olacak sorusu kafaları karıştırmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert sözlerinin yer aldığı bir kaset nedeniyle AK Parti’den ihraç edilen Şengül, o tarihten bu yana aktif siyasete ara vermişti. Kesin ihraç kararıyla disiplin kuruluna sevk edildiği süreçte yaptığı açıklamada önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik söylediği söylenen sözleri kesinlikle inkar etmiş ardından da ‘’ Benim, Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlılığımı kimse sorgulayamaz. Ben, partimin kuruluşundan bu yana, bir saniye bile şüphe etmeden Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında durdum. Ömrüm yettiği sürece de Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer almaya devam edeceğim’’ mesajı vermişti.


ŞENGÜL’ÜN İYİ PARTİ’YE GEÇECEĞİ İDDİALARI GÜNDEM OLDU
Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye geçeceği ve beraberinde de kendisine yakın isimleri İYİ Parti’ye taşıyacağı iddiaları geçtiğimiz günlerde bir anda İzmir siyasetinin zirvesine taşındı. Aydın Şengül tarafından yalanlanmayan iddialar sadece AK Parti’yi değil, İYİ Parti’yi de hareketlendirdi. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir İl Başkanı olarak görev yapan Şengül’ün İYİ Parti çatısı altında siyaset yapma ihtimali İzmir’le sınırlı kalmayıp Ankara’ya taşınan bir süreci de tetikledi. 


AYTUN ÇIRAY’DAN ÇOK NET MESAJ
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın, Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye transferi konusunda nasıl bir tavır takınacağı bugüne kadar belirsizliğini koruyordu. Kulislere yansıyan bilgilere göre Çıray konunun gündeme gelmesinin ardından Genel Merkez’de Meral Akşener’le bir araya gelmiş ve Şengül’ün AK Parti’deki siyasi geçmişinden örnekler vererek bu transferin neden olmaması gerektiği konusunda Akşener’i ikna etmişti. Konuyla ilgili görüştüğüm Aytun Çıray ‘parti içi meseleleri dışarıda konuşmam’ diyerek kulislerde konuşulan iddiaları cevaplamadı ancak İzmir kamuoyuna ‘kim nerede kirlendiyse orada yıkansın’ sözleriyle çok net mesaj vermiş oldu.
Bu saatten sonra Aydın Şengül-İYİ Parti ortaklığının ya başlamadan biten bir macera ya da İYİ Parti içinde derin bir çatlak yaratacak bir hamle olacağı kesin gibi duruyor.

Editör: TE Bilişim