Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Erdoğan, törende açıklamalarda bulunuyor.

Açıklamalar şöyle:

''Türkiye en eski kurmay eğitimi sistemini kurmuş bir ülkedir. Artık siyasetten ekonomiye her hususta olduğu gibi askeri alanda da yeni bir seviyeye ilerliyoruz."

Türkiye'nin savunma sanayii teknolojisinde katettiği mesafe dünyanın örnek aldığı bir başarı hikayesidir. TSK sınırlarımızı koruma ve sınır ötesi harekatları gerçekleştirmede adeta destan üstüne destan yazıyor.

Eğer Türkiye güçlüyse yakın, uzak her yerde zalimlerin zulmi altında inleyen her kardeşimiz için umut vardır. Eğer Türkiye güçlüyse tüm coğrafyalarda sevinç vardır, gurur vardır. Başka coğrafyalarda bizimle birlikte yol yürümek isteyen kardeşlerimizin yanlarında yer almak istiyoruz. Türk'ün olduğu her yerde huzur olur, güven olur, refah olur.

Libya'da gösterdiğimiz başarı sadece Akdeniz'de değil dünyada kartların yeniden karılmasına yol açmıştır. Özgürlüğümüze vurulan prangaları parçalayıp attık. Türkiye bölgesinde başı dik şekilde politikalarını uyguluyor.

Editör: TE Bilişim