CHP'li Coşkun Kalkanlı 68 kuşağının simge isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edildikleri saatte Buca'daki Üç Fidan Anıtı'ndaki anma törenine katıldı.  50 yıl önce bağımsız ve demokratik Türkiye mücadelesi verdikleri sırada idam edilen üç fidanının anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

ANITA KARANTFİL BIRAKTI

Buca Belediyesi tarafından organize edilen anma törenine CHP'nin önde gelen isimleri ve demokratik kitle örgütleri katıldı.  Üç Fidan  Anıtı önünde toplanan Bucalılar Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı türkülerle ve ağıtlarla andılar. CHP'li Coşkun Kalkanlı'da anıta kırmızı karanfil bıraktı.

"EMPERYALİZME KARŞI DENİZ OLUNMALI"

Üç Fidanın idam edilişlerinin 50. yılına ilişkin bir açıklamada bulunan CHP'li Kalkanlı: "Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye şiarıyla hareket eden üç genç emperyalizme karşı mücadele ediyorlardı. Aynı zamanda yoksul köylülerin ve işçilerin haklarını savunuyorlardı. Sahip oldukları fikirler içinde idam sehbasına gitmekten de hiç korkmadılar. Ulusal Kurtuluşu toplumsal kurtuluşla tamamlamak için amansız bir mücadele verdiler. Aynı zamanda onlar Anadolu Halkının cesaretini de temsil ediyorlardı. Bugün ise idamlarının 50. yıl dönümünde onlar tekrar anıyoruz. Sadece anmakla kalmıyoruz fikirlerinin bugünde geçerli olduğuna inanıyoruz. Her zaman emperyalizme karşı Deniz olunması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

 

Editör: TE Bilişim