Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Bursa’dan İstanbul’a alınan büyük miting için İzmir işi sıkı tutuyor. Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezasını onamasının ardından 21 Mayıs'ta Bursa'da gerçekleşmesi planlanan mitingin adresini İstanbul olarak değiştirilmiş ve tüm milletvekillerine "İstanbul'a gidin" talimatı veren Kılıçdaroğlu geniş katılımlı bir miting için talimat vermişti. 
İZMİR'DE BÜYÜK HAREKETLİLİK
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İstanbul talimatının ardından İzmir örgütü harekete geçti. Edinilen bilgiye göre, tüm ilçe belediyeleri ve ilçe başkanlıkları İstanbul'a gitmek isteyenler için kendi ilçelerinden otobüs kaldıracak. Kaldırılacak otobüs sayıları ilçe büyüklüklerine göre değişiklik gösterecek. 
BÜYÜKŞEHİR'DEN BÜYÜK DESTEK VERECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi de otobüs ve ulaşım talebinde bulunan ilçe başkanlıklarına destek verecek. Kılıçdaroğlu’nun büyük ses getiren Adalet yürüyüşü sonrası düzenlenen Maltepe mitingine İzmir 500 otobüsle katılmıştı. 21 Mayıs’taki İstanbul mitinginde bu sayının artabileceği konuşluyor.

Editör: TE Bilişim