Son Mühür- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında kimi gazetecilere ödemeler yapıldığna dair iddialar, Nevşin Mengü, Barış Pehlivan ve Yavuz Oğhan'ı harekete geçirdi.
Sosyal medyada isimlerinin söz konusu iddialarla ilgili olarak geçmesine tepki gösteren Mengü, Pehlivan ve Oğhan adına avukat Hüseyin Ersöz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.
Gerçek dışı bilgileri yayanlar...
Suç duyurusunu paylaşan Avukat Hüseyin Ersöz,
''Gazeteciler Nevşin Mengü, Yavuz Oğhan ve Barış Pehlivan adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.
Şikayet dilekçemizde, yasadışı yollarla ele geçirildiğini düşündüğümüz HTS/Baz İstasyonu verileri üzerinden, gerçekdışı ve manüpülatif bilgileri yayan kişilerin kimliklerinin tespit edilerek haklarında soruşturma başlatılmasını talep ettik.
Dilekçede bu konunun sadece gazeteci müvekkilerimizin değil, tüm vatandaşların Hukuk Güvenliği’ni ilgilendiren bir boyutunun olduğuna da vurgu yaptık.'' mesajı verdi.


Pehlivan: Tüm hesaplarımı soruşturun...
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçiileri Bakanı Ali Yerlikaya'yı etkiketleyen Barış Pehlivan,
''Beni 22 yıldır yaptığınız gibi soruşturun. Tüm hesaplarımı kontrol edin.
Bununla birlikte, aynı hassasiyeti ve ilgiyi, mahrem bilgilerimi kim olduğu belirsiz sosyal medya hesaplarıyla paylaşan kişilere de gösterin. Bu yapılan çok açık hukuksuzluğa ve insan hakları ihlaline karşı sorumluluğunuzu yerine getirmenizi bekliyorum.'' çağrısında bulundu





