Son Mühür - Küresel ekonomik kriz, Türkiye’de de birçok küçük ve orta ölçekli işletmenin iflasına yol açarken, konkordato ve iflas başvurularında belirgin bir artış gözleniyor. Son olarak Amasya merkezli ve Türkiye genelinde kuruyemiş üretip satan Yedikır Kuruyemiş’ten gelen haber dikkat çekti.
3 aylık mühlet kararı
'Köyden Halka Kuruyemiş' sloganıyla faaliyet gösteren marka, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Suluova 2. Asliye Hukuk Mahkemesi ise şirkete 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Heyet rapor hazırlayacak
Mahkeme, şirketin mali durumunu değerlendirmek üzere Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Fuat Kubilay ve Veysel Kayar ile Hukukçu Serdar Bektaş’ı görevlendirdi. Üç kişilik heyetin hazırlayacağı rapor, 1998’den bu yana faaliyet gösteren firmanın iflas durumunu belirlemede önemli olacak.





