Son Mühür- Nepal tarihinin en büyük sel felaketlerinden birine tanık oldu.
Nepal'in yerel gazetesi The Kathmandu Post gazetesinin haberine göre, dağlık bir bölge olan Rasuwa'da sabah saatlerinde sel meydana geldi.
ilk belirlemelere göre selde 7 kişinin öldüğünü bildirilmişti ancak bölgeden gelen son bilgiler ölü sayısının şimdiden 20'yi geçtiği yönünde.

Nepal

USGS depremi işaret etti...


Selin, Bhotekoshi Nehri çevresindeki yerleşim yerlerine ve binalara zarar verdiğini kaydeden yetkililer, kolluk kuvvetlerinin arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS)'nin tespitlerine göre Tibet yakınlarında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki bir depremin tetiklediği buz kütlesi, sel felaketine yol açan en büyük etken olarak gösteriliyor.

Nepal

Pasifik Ateş Çemberi'nde bulunan Japonya bir kez daha sarsıldı! 5.8 büyüklüğündeki depremde yaralı sayısı artıyor
Pasifik Ateş Çemberi'nde bulunan Japonya bir kez daha sarsıldı! 5.8 büyüklüğündeki depremde yaralı sayısı artıyor
İçeriği Görüntüle

390 hacıdan haber alınamıyor...


Rasuwa'nın sınır komşusu olan Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'ndeki Kailash Mansarovar bölgesine dini ziyaret düzenleyecek yaklaşık 390 hacıdan da haber alınamadığını belirtti. Akibetleri konusunda netlik olmayan kayıp hacıların Hintli, İngiliz, Amerikalı, Malezyalı ve Güney Koreli olduğu bildirildi.
Lhende Nehri’ndeki tıkanıklık nedeniyle ikinci bir sel tehlikesi olduğuna dair uyarıların yapıldığı öğrenildi.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı