Son Mühür / Atakan Başpehlivan Geçtiğimiz haftalarda partisinden istifa ederek, uzun yıllar siyaset yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’ne geri dönen sol siyasetin önemli isimlerinden Muharrem İnce, bir süredir kamuoyu gündeminde tartışmalara neden olan 2025 Liselere Giriş Sınavı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce: 2025 LGS’si şaibelidir

Yayınladığı açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Bakan Yusuf Tekin’e seslenen CHP’li Muharrem İnce, “Zerre onurunuz, şerefiniz varsa, ÖSYM’ye atadığınız adamların geçmişte çaldıkları sorular nedeniyle o sınavlara giren çocuklardan ve ailelerinden özür dilersiniz. O gün de bizi dinlemediniz, bugün de dinlemiyorsunuz. 2025 LGS’si şaibelidir.” diye konuştu.

"Zerre onurunuz, şerefiniz, haysiyetiniz varsa komisyon kurun"

Son olarak, LGS 2025’te şaibeli olduğunu iddia eden İnce, bağımsız bir komisyon tarafından söz konusu sınavın incelenemsi gerektiğini altını çizdi ve ekledi: “Bu şaibe ancak bağımsız bir komisyon tarafından incelenerek ortadan kaldırılabilir. Zerre onurunuz, şerefiniz, haysiyetiniz varsa böyle bir komisyon kurup iddiaların üzerine ciddiyetle gidersiniz.”

Muhabir: ATAKAN BAŞPEHLİVAN