Son Mühür / Ayşegül Koç - Prof. Dr. Fatmagül Berktay, memleketi Manisa’da ilk kez bir konferans vermeye hazırlanıyor. Türkiye’deki kadın hareketinin önemli figürlerinden biri olan Prof. Dr. Fatmagül Berktay, Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün (17 Şubat 1926) 99. yılında, kadın haklarının tarihini ele alarak anneannesi Melek Gökmen ve annesi Sevim Tanör’ü de anacak. 

Prof. Dr. Fatmagül Berktay vereceği Konferans, kadın hareketinin geçmişi ve günümüzdeki meselelerine dair önemli tartışmalar sunacak. Manisa kadın örgütleri ve inisiyatiflerinin düzenlediği bu etkinliğe Yunusemre Belediyesi ev sahipliği yapacak. 

Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın konferansı, “Eşit Olmadık Ama Hep Vardık, Hep Direndik” başlığıyla, 17 Şubat Pazartesi günü, saat 20.00’de Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Melek Gökmen’in adı verilecekFatmagül Berktay

Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın vereceği konferanstan önce, saat 15.00’te Yunusemre Belediyesi, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi’ne, Manisa kadın hareketinin öncülerinden Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın anneannesi Melek Gökmen’in ismi verilecek.

Muhabir: AYŞEGÜL KOÇ