Son Mühür / Seçil Ünlü - Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehrin farklı noktalarında kurduğu iftar sofralarıyla vatandaşlara birlikte iftar yapma imkanı sundu.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki iftar çadırı, Eski Garaj Pazaryeri ve Karaköy Pazaryeri’nde binlerce vatandaş oruçlarını açtı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Cumhuriyet Meydanı’ndaki iftar çadırını ziyaret ederek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile birlikte vatandaşlarla buluştu.
Karaköy Kapalı Pazaryeri’ndeki iftar programında ise Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, vatandaşlarla iftarını açtı.
“Ramazan’ın refahı ve huzuru hepimizin üzerine olsun”
İftar öncesinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki iftar çadırını ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile birlikte vatandaşlara hitap ederek, “Ramazan ayının ilk iftarında, Gülşah Başkanımızla birlikte soframızı sizlerle paylaşmayı çok arzu ettik.
Biz, paylaşıldıkça büyüyen ve birlik oldukça güçlenen bir belediye anlayışı ile yola çıktık. Ramazan’ın bereketi, bolluğu, refahı ve huzuru hepimizin üzerine olsun.
Allah tutuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Ramazan’ımız mübarek olsun. Ramazan boyunca da bu sofralarda buluşmak dileğiyle” diye konuştu.
Gülşah Durbay ise beraber olmanın mutluluğunu belirterek, “Manisa’mızın güzel insanları, bu mübarek ayın ilk iftarında sizinle birlikte olduğum için çok mutluyum.
Ramazan ayının birleştiriciliğine, bereketine ve rahmetine inanan biri olarak bu güzel mübarek ayın sizlere ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Bu Ramazan’da bu meydanı sizler için hazırladık. Bu meydanda binlerce vatandaşımızla iftarlarımızı açacağız, alışverişlerimizi yapacağız, sohbetlerimiz ve etkinliklerimiz olacak.
Rabbim yaptığınız ibadetleri, tuttuğunuz ibadetleri kabul etsin, ramazanımız hayırlara vesile olsun” diyerek Manisalıların Ramazan’ını kutladı.
İftar öncesi ve sonrasına özel etkinlikler
Binlerce vatandaş oruçlarını açmak için iftar saati yaklaşırken Manisa Büyükşehir Belediyesi, iftar sohbeti programı düzenledi.
Cumhuriyet Meydanı’nda Sinan Üzer’in katılımıyla yapılan etkinlikte, vatandaşlara çay ikramı yapıldı. Mehter Takımı’nın verdiği konser ise büyük ilgi gördü.
Oruçlarını açan vatandaşlar, iftar sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sergileri gezdi ve tasavvuf müziği konserinin keyfini çıkardı.
Ayrıca, meydanda pamuk şeker, Osmanlı macunu, şerbet, çay ve kahve gibi ikramlar da sunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca farklı noktalarda iftar programlarına devam edecek.