İKSEV önderliğinde  bu yıl 34.sünü gerçekleştirdiği Uluslararası İzmir Festivali kapsamında  Antonio Placer Sextet  “Trovaores” projesi ile 31 Ağustos 2021 Salı günü  Çeşme Kalesi’nde sahne alacak. Konser 21.30 başlayacak.  Fransız Kültür Merkezi İzmir işbirliği ile gerçekleşen konserde. Antonio Campos  (vokal, cajón), Pablo Suárez (piyano), Juan Antonio Suárez "Canito"(gitar), Jose Luis López (çello), Gabriele Mirabassi (klarnet), Antonio Placer’dan (vokal) oluşan altı müzisyen ve dansçı, Rafael Campallo kurallardan oluşan ama sınırları aşan müzikal bir hikâye anlatmak için büyük bir hevesle, bir araya geliyor.

Trovaores projesi hakkında

Trovaores projesi, Flamenko, caz ve şansonların, Grenoble ve Granada’nın karla kaplı dağlarının kalbinden çıkıp bir araya gelişinin hikayesidir. Altı müzisyen ve bir dansçı,  kurallardan oluşan ama sınırları aşan müzikal bir hikaye anlatmak için büyük bir heyecanla bir araya geliyorlar. Sanatçıların düzenlemeleri bizleri Flamenko’nun temellerinden caz melodilerine, İspanik ve Galiçya geleneksel şarkılarına götürüyor. Performanslara, her tınının ve vuruşun, farklı tarzların oluşturduğu derin enerjiye saygı duruşunda bulunduğu yeni bir nefes ve ritim veriyor.

“Trovaores” farklı geçmişlerden gelen iki güçlü, zıt ve birbirini tamamlayan sesin bir arada yer aldığı olduğu, yarı yolda ya da herhangi bir yerde bir köprü gibi buluştuğu bir gösteri.  Öyle ki, büyü çağırdığında sertleşen, duygular dayanılmaz olduğunda geri çekilen derin seslerin taşıdığı iki sanat ve şiir evrenini bir arada harmanlar. Güçlü bir bütünlük ve adanmışlığı taşır. Trovaores eylemdeki ve etkileşimdeki bir büyüdür, "karanlık seslerin" ve aynı zamanda bir araya gelmenin ruhudur. 

Editör: TE Bilişim