Aydın’ın Kuşadası ilçesi, kruvaziyer turizmine Şubat ayının ilk gemisiyle hareketli bir giriş yaptı. Malta bayraklı, 294 metre uzunluğundaki ‘Celebrity Infinity’ kruvaziyeri, sabah saatlerinde Kuşadası Limanı’na demirledi. Gemiden inen, çoğunluğu ABD’li 2 bin 161 turist, halk oyunları gösterileriyle karşılandı.

Turistler efes ve Meryem Ana’ya götürüldü

Gemi yolcuları, tur operatörleri eşliğinde otobüslerle Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve diğer tarihi ören yerlerini ziyaret etti. Tur programına katılmayanlar ise Kuşadası’nın turistik çarşılarını dolaşarak, dükkanlardan alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldürdü.

Şubat’ta 5 kruvaziyer daha bekleniyor!

Türkiye’de Akdeniz çanağında en fazla kruvaziyer gemisini misafir eden Kuşadası Limanı, Şubat ayı içinde 5 kruvaziyer gemisini daha ağırlayacak. 2024 yılında Kuşadası’na 523 kruvaziyer gemisi ile 774 bin 884 turist geldiği belirtilirken, bu yılın da turizm açısından hareketli geçmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA