Kuru fasulye yaparken uygulayacağınız birkaç yöntem ile birlikte gaz sorununu ortan kaldırabilirsiniz. Peki, gaz sorunu oluşturmayan kuru fasulye nasıl yapılır? Kuru fasulye yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Mayıs ayında hangi burçların talihi dönecek? İşte Mayıs ayını en şanslı geçirecek burçlar! Mayıs ayında hangi burçların talihi dönecek? İşte Mayıs ayını en şanslı geçirecek burçlar!

Kuru fasulye yemeği neden gaz oluşturuyor?
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulye her ne kadar lezzetli olsa da gaz sorunu sebebiyle birçok kişinin kaçındığı lezzetlerdendir. Kuru fasulyenin gaz oluşturmaması için bazı birkaç taktik bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde kuru fasulyedeki bütün gaz nerdeyse ortadan kalkıyor. Kuru fasulyenin içeriğinde bulunan oligosakkarit midemizin sindirememesine yol açıyor. Midemizin ve ince bağırsaklarımızın sindiremediği bu oligosakkarit midede rahatsızlıklarına ve gaz sorunlarına sebep oluyor. 

Kuru fasulye yemeği neden gaz oluşturuyor?

Kuru fasulye nasıl pişirilir?
Kuru fasulyenin içinde bulunan oligosakkariti en aza indirmek ve gaz sorunu yaşamamak için bazı püf noktalar bulunur. Bu püf noktalar arasında kimyon da bulunmaktadır. Kimyon bağırsaklarımızdaki gaz sıkışmasını önler ve aynı zamanda gaz sorununu da ortadan kaldırır.

Kuru fasulye nasıl pişirilir?

Kuru fasulyeyi haşlarken içine 1 tatlı kaşığının ucuyla kimyon atmanız ve bu şekilde haşlamanız gerekir. Evde kimyonunuz yoksa veya yiyemiyorsanız kekik ile haşlama yöntemini de deneyebilirsiniz.

kekik ile haşlama yöntemi

Bir diğer püf noktası da 1 gece önceden kuru fasulyeyi ıslatma yöntemidir. 1 gece boyunca suda bekleyen kuru fasulyenin üzerinde oluşan köpükleri almayı unutmayın. Kuru fasulye, not gibi çeşitli bakliyatların gazını almak için kullanılan bir diğer yöntemlerden biri de çiğ patatestir.  Pişirme sırasında patatesi dörde bölün ve içine atın. Yemeğiniz piştikten sonra patatesi çıkartın. Böylece kuru fasulyedeki bütün gaz patatese geçmiş olacaktır. Bu yöntemi kullanırsanız patatesi mutlaka içinden almanız gerekir. Patates bekledikçe içindeki gazı tekrardan yaymaya başlayacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ