Halk müziğinin usta ismi Murat Sincer başarılarla dolu 40'ıncı sanat yılını muhteşem bir konserle taçlandırmaya hazırlanıyor. 21 Aralık çarşamba günü Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak olan Murat Sincer tüm sanatseverleri konsere bekliyor. 

MURAT SİNCER KİMDİR?

Sivas 06.03.1964 doğumlu. Murat Sincer 1982'de usta çırak ve icrada yetişmiş  Sanatçılara Unvan Yasasıyla açılan Kültür bakanlığı ve Trt sanatçılarının yaptığı  sınavı  kazanarak Resmi Ses ve Saz Eğitmenliği ve sanatçısı ünvanını aldı. Okul  ve konservatuarlarda öğretmenlik yapma hakkını kazandı., 1982-1983 ve 1984 yıllarında Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezinde bağlama ve ses eğitmenliğine başladı, Koro ve Saz ekipleri çalıştırdı. İki kez Türkiye turuna çıkarak kısıtlı imkanlarına rağmen Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait 10 tane türkü derlemesi yaptı, yöre insanlarının tüm sosyal, kültürel, psikolojik özelliklerini tanıma ve tespit etme imkanı buldu. 
Tüm Bağlama ailesi (Divan. Cura, Tambura) Kabak Kemane, Azeri Tarı ve vurmalı sazları çalabilmekte, Batı Müziği, Armoni ve çokseslilik konusunda araştırmalar yapmaktadır.
Bu bilgilerini pekiştirmek içinde piyona ve keman eğitimi aldı.
Bazı Üniversiteler, okullar ve Belediye konservatuarlarında sözleşmeli olarak öğretmenlik yaptı; bazı Kültür Derneklerinde bağlama ve şan dersleri vererek binlerce öğrenci yetiştirdi.
İlk albümünü Temmuz 1997 yılında  Türküler Umuttur ismiyle çıkardı.
. Bir çok koro yönetti. Resitaller verdi, festivallere katıldı, televizyonlarda canlı türkü programları sundu, bir çok televizyona (TRT Müzik Nefesler programı, Trt hobim programı, lezzet haritası, lezzet yolculuğu, star tv müzik programları…) konuk oldu, çeşitli illerde konserler verdi. 

Hala faliyette olan 1998 yılında kendi adıyla kurduğu müzik merkezinde eğitimciliğine devam etti. Yetiştirdiği öğrencilerle türkü şölenleri düzenledi, koro ve solo saz ses konserleri yönetti. Halen eşi Özlem Sincer Kızı Türkü Sincer  ve Öykü Sincer ile müzik merkezinde çalıyor.
2013 yılında KÜLTÜR BAKANLIĞI SOMUT OLMAYAN KÜLTÜR MİRAS TAŞIYICIS’ı ses ve bağlama sanatçısı ünvanını aldı.
2016 yılında içerisinde kendi bestelerinin de olduğu eşi Özlem Sincer’in vokal yaptığı UMUDUMUN TÜRKÜSÜ isimli yeni albümünü çıkardı.
2017 yılında 2. Basıkısını yaptığı, BAĞLAMA (kısa ve uzun) METHODU  kitabını çıkardı. 
KAVACIK TÜRKÜSÜ, İZMİRİ’İMİZ Eser ve kilp çalışmalarıyla Belediyelerle ortak projeler gerçekleştirdi. Halen Karabağlar Belediyesi ve Seferihisar Beldiyesi THM koro şefliğini sürdürmektedir. Bu yıl kendisinin 40. Sanat yılı konseri vererek senelerin emeğini kitlelerle buluşturuyor.
Eğitimciliğe, şefliğe, konserlere devam…

Editör: TE Bilişim