28 Ekim'de FUAR İZMİR'de ilk kez düzenlenecek olan İzmir Kitap Fuarı tanıtım toplantısında konuşan Başkan Soyer, fuarın, İzmir’in 2. Yüzyıl İktisat Kongresi çalışmalarıyla da örtüştüğünü belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleşecek İZKİTAP İzmir Kitap Fuarı’na sayılı günler kaldı.
FUAR İZMİR'DE İLK DEFA... 
Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra; İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, SNS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Simsaroğlu, yayınevi sahipleri, yazarlar katıldı.
30 BiN KİTAP... 
Fuarın yayınevlerini ve yazarları doğrudan İzmirlilerle buluşturduğunu ifade eden Soyer, “Bugün, İZKİTAP Fuarımızın tanıtım toplantısında sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 28 Ekim - 06 Kasım tarihleri arasında Türkiye’nin en yeni ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de gerçekleşecek fuarımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve SNS Fuarcılık ortaklığında düzenleniyor. 8500 yıldır bir sanat şehri olan İzmir’in ev sahipliği yapacağı fuarımız, yayınevleri ve yazarları doğrudan İzmirlilerle buluşturuyor. Biliyoruz ki, yaşamı dönüştürmek kendimizi ifade etmekle başlar. Kendimizi ifade etmeyi zenginleştirmenin yolu ise kitaplardan geçiyor. İşte bu nedenle, Her Mahalleye Bir Kütüphane Kampanyamız ile İzmir’deki herkesin özgürce kitaba erişimini sağlamaya gayret ediyoruz. Bu yolda, İzmir bir kez daha dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden birini gösterdi. Vatandaşlarımızla İzmir genelinde kitaplarını bağışlayabileceği kitap teslim noktalarını paylaştık. Büyükşehir Belediyesi’ne Ziyaretime gelecek olan kişilere dedim ki, “Bana çiçek çikolata değil, kitap getirin.” Çünkü her kitap bir tohumdur. Kitaplardaki eşsiz bilgiler, geleceğin dünyasını inşa edecek olan gençlerimiz, çocuklarımız için var. Ve bugün gururla söylüyorum ki bağışçılarımızdan topladığımız kitapların sayısı 30 bini aştı. Biz de vatandaşlarımızdan gelen bu kitapları, yine vatandaşlarımıza ulaştıracağımız 50 kütüphaneyi inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunların 22’si bugüne kadar tamamlandı, diğerleri ise bu yılın sonuna kadar girecek. İzmir’de yürüttüğümüz bu çalışma, dayanışma ruhu ve ortak akıldan aldığımız güçle büyümeye devam ediyor” dedi.
“İKTİSAT KONGRESİ İLE EŞ ZAMANLI... 
Başkan Soyer, İktisat Kongresi'nin önemini vurguladı.  “İzmir, hazır bilgilerin tüketildiği değil, bütün dünyaya yön verecek eserlerin hayat bulduğu bir şehir olmaya layık. Bunun gereğini yerine getirmek ise bizim asli görevlerimizden biri. Bu duruşumuzun teminatlarından biri olan İZKİTAP işte bu nedenle çok değerli. Üstelik 28 Ekim- 6 Kasım tarihleri, bildiğiniz gibi İzmir’in 2. Yüzyıl İktisat Kongresi çalışmalarıyla da örtüşüyor. Özetle İzmir’in gelecek yüzyılını hazırlarken yer alacak bu fuar başka anlam ve başka bir içerik zenginliği de taşımış oluyor. İzmir Kitap Fuarı’nın gerçekleşmesinde emek veren bütün mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim