Sergi açılışına Eski Kültür Bakanları’ndan Prof. Dr. Suat Çağlayan, Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Tülin Koç, ismi Çiğli Kuş Cenneti ile özdeşleşen Prof. Dr. Mehmet Sıkı’nın yanı sıra kentin yakından tanıdığı gazeteciler, kültür insanları, GEMA Vakfı Başkanı 
Şener Kilimcigöldeliığlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Nur Seyis, Duygu Tuncer ile çok sayıda sanat sever katıldı. 

18 bin yavru konaklıyor 

Gazeteci- fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı özel izinle İzmir Kuş Cenneti'nde, bu yıl 18 bin flamingo yavrusunun dünyaya geldiği "FLAMİNGO ADASI"na gitti. Bu yavrular ve annelerinin muhteşem bir görsel şölenini izledi ve görüntüledi. 

6 bin 460 metrekarelik yüzölçümü ile Avrupa'nın en büyük yapay flamingo üreme adası özelliğini taşıyan "FLAMİNGO ADASI"nda pempe - beyaz renkleriyle anne flamingoları ve yeni doğmuş simsiyah yavruları muhteşem bir görüntü oluşturdu. 640 kare fotoğraf ile muhteşem bir doğa belgeseli hazırlayan Erçetingöz bunları sergiye dönüştürdü. 

Esat Erçetingöz, ay sonuna kadar açık kalacak sergiye sanat ve doğa severleri davet ederken, “Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Ege Antik Mermer Yönetim Kurulu Başkanı kıymetli dostum kardeşim Sabri Bora bu muhteşem sergiye sponsor oldu, Çiğli Belediye Başkanım Utku Gümrükçü ve Kültür Sanat Daire Başkanı sevgili dostum Nail Çelik ev sahipliğini üslendi” dedi.
Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Fuaye Alanı’nda sergi açılışının ardından Flamingo Adası’nın yaratıcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı’nın doyumsuz söyleşisi ve ardından Yönetmen Utku Soylu tarafından hazırlanan “Pembe Belgesel” ilgiyle izlendi.

Editör: TE Bilişim