CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin gündemindeki erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve toplumsal tabloya işaret eden Kılıçdaroğlu, mevcut sorunlar giderilmeden erken seçim konusunun hangi gerekçeyle gündeme getirildiğinin sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin öncelikle içinde bulunduğu durumdan çıkması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ekonomik gelişmelerden yolsuzluklara ve gelir dağılımındaki bozulmaya kadar çeşitli başlıklara dikkat çekti.

“Hangi erken seçimi yapacaksınız?”

Erken seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmesinde mevcut tabloyu eleştiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ülke bu haldeyken, yangın yerindeyken hangi erken seçimi yapacaksınız? Ekonomiyi görüyorsunuz, fon vurgununu görüyorsunuz, yolsuzlukları görüyorsunuz, gelir dağılımındaki olağanüstü bozulmayı görüyorsunuz. Hangi erken seçimi yapacaksınız ve hangi gerekçeyle yapacaksınız? Biz her şeyden önce Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu tablonun mutlaka düzeltilmesi gerektiği kanaatindeyiz."

Öncelik Türkiye’nin içinde bulunduğu tablonun düzeltilmesi

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması, erken seçim tartışmalarına yaklaşımını ortaya koyarken Türkiye’deki ekonomik ve toplumsal sorunların çözümüne öncelik verilmesi gerektiği yönündeki görüşünü de yansıttı.

Ekonomik durum, fon vurgunu iddiaları, yolsuzluklar ve gelir dağılımındaki bozulmayı aynı değerlendirmede ele alan Kılıçdaroğlu, ülkenin mevcut tablosunun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ